Osamstoljetna franjevačka prisutnost u Svetoj Zemlji

Od 16. do 18. listopada 2017. godine u franjevačkom samostanu Svetog Spasitelja u Jeruzalemu održana je proslava osamstoljetne obljetnice franjevačke prisutnosti u Svetoj Zemlji.

Više...
 
Podbablje: Proslava sv. Luke

Svetkovina sv. Luke, nebeskog zaštitnika župe i općine Podbablje, na posebno svečan način obilježena je u srijedu, 18. listopada 2017., u svečevom svetištu na Kamenmostu gdje je svečanu svetu misu predvodio župnik u Vinjanima fra Josip Sušić.

Više...
 
Šibenik: Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. listopada u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. Meditaciju i rekolekciju na temu "Pastir dobri poznaje ovce svoje" predvodio je profesor p. Mijo Nikić.

Više...
 
Frankfurt: Hodočašće u Padovu, Asiz i Rim

Hrvatska katolička župa Frankfurt/M organizirala je tradicionalno hodočašće krizmanika i njihovih roditelja u Padovu, Asiz i Rim od 11. do 16. listopada 2017.

Više...
 
Sisak: Fra Marko Mrše održao predavanje na XI. međunarodnom simpoziju crkvenih pravnika

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu, Sisačke biskupije i Hrvatskog kanonističkog društva,  u Sisku,  13. i 14. listopada 2017. godine održan je XI. međunarodni simpozij crkvenih pravnika na kojem je fra Marko Mrše održao predavanje.

Više...
 
Časopis „Služba Božja“ primljen u „Religious and Theological Abstracts“

Znanstveni teološki časopis „Služba Božja“ primljen u uglednu svjetsku znanstvenu bazu „Religious and Theological Abstracts“ (Myerstown, SAD).

Više...
 
Makarska: Izborni kapitul OFS-a

U mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Uznesenje Blažene Djevice Marije“ održan je u nedjelju, 15. listopada 2017., izborni kapitul.

Više...
 
Hodočašće Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva OFS-a u nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Zadarsko-šibensko područno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“ hodočastilo je u Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u petak, 13. listopada 2017.

Više...
 
Šubićevac: Dan zahvale za plodove zemlje

U nedjelju, 15. listopada 2017., u crkvi Sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu proslavljen je dan zahvale za plodove zemlje. Slavlje je predvodio fra Mario Radman, a djeca su izvela prigodni recital.

Više...
 
Frankfurt: Osnivanje Franjevačkog svjetovnog reda

U nedjelju, 8. listopada 2017., u HKŽ Frankfurt osnovano je mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda kojemu će duhovni asistent biti fra Ivan Čikara. Slavlje je predvodio fra Željko Ćurković.

Više...
 
Fra Miroslav Ančić dobio nagradu općine Otok

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Otoku u Sinjsko-cetinskoj krajini 13. listopada 2017., u čast Dana općine koji se slavi 18. listopada, na blagdana sv. Luke Evanđeliste, nebeskog zaštitnika općine Otok, fra Miroslav Ančić dobio je nagradu općine Otok.

Više...
 
Nova mrežna stranica studentskog bratstva u Rimu

Na početku akademske godine 2017./2018. u rad je puštena nova mrežna stranica bratstva „Beato Gabriele M. Allegra, OFM“, koje okuplja franjevačke studente u Rimu.

Više...
 
Proslava sv. Franje u Frankfurtu

Svetkovina sv. Franje ove godine je u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt/M proslavljena kroz četiri dana.

Više...
 
Vierzehnheiligen: Pastoralni skup o sakramentu bolesničkog pomazanja

„Sakrament bolesničkog pomazanja“ - tema je godišnjega pastoralnog skupa hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz Zapadne Europe, koji je održan od 9. do 12. listopada 2017. u Kući za daljnja usavršavanja Nadbiskupije Bamberg u Vierzehnheiligenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda.

Više...
 
Prgomet: Proslava sv. Franje u 'Fratarskoj ogradi'

U 'Fratarskoj ogradi', u župi Prgomet, proslavljen je sv. Franjo Asiški u nedjelju, 8. listopada 2017. Slavlje je predvodio župnik fra Ante Vugdelija.

Više...
 
Proslava svetoga Franje u Čitluku-Jasenskom

Vjernici iz Čitluka-Jasenskog petodnevnim programom proslavili su sv. Franju Asiškog, zaštitnika zajednice, koja teritorijalno pripada Župi Gospe Sinjske. Program je, osim crkvenih slavlja, obuhvaćao i različita društveno-kulturna događanja, a što su organizirali angažirani župljani.

Više...
 
Potravlje: Proslava 350. obljetnice župe i 290. slike Gospe Potravske

Za ovo slavlje se pripremalo trodnevnicom od 6. – 8. X. Trodnevnicu prvog dana imao je župnik fra Stanko Dotur. Obavljeno je klanjanje pred Presvetim Sakramentom, moljena je krunica, te slavljenja sv. misa s propovijedi. Za moto propovijedi uzeta je misao biti „pritješnjen“ iz poslanica sv. Pavla Filipljanima.

Više...
 
Samobor: Održan XVII. redovni Nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a

XVII. redovni Nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a održan je od petka, 6. do nedjelje, 8. listopada 2017. u Samoboru u kući susreta Tabor.

Više...
 
Proslavljen blagdan sv. Franje Asiškog u Metkoviću

U crkvi posvećenoj svetom Franji na Kladi u Metkoviću, 4. listopada 2017., proslavljen je blagdan sv. Oca Franje. U zajedništvu sa župnikom fra Antom Bilokapićem i kapelanima fra Dujom Jukićem i fra Kristijanom Šilićem misno slavlje i procesiju predvodio je  fra Josip Repeša.

Više...
 
Imotski: Znanstveni skup povodom 300-te godišnjice oslobođenja Imotskog od osmanske vlasti

U Imotskom se održava od 5. - 7. listopada 2017. godine znanstveni skup povodom 300-te godišnjice oslobođenja Imotskog od osmanske vlasti. Organizatori su: Konzervatorski odjel u Imotskom, Grad Imotski - Pučko otvoreno učilište i Franjevački samostan Imotski. Tom prigodom objavljeni su sažeci sa znanstvenog skupa koje možete preuzeti OVDJE.

 
Trstenik: Proslavljena svetkovina svetog oca Franje u klerikatu

U crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku u Splitu proslavljena je svetkovina svetog oca Franje Asiškog od 1. do 4. listopada 2017. godine. Slavlje na svetkovinu predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman.

Više...
 
Šubićevac: Obred preminuća i proslava sv. Franje

U Franjevačkom samostanu sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu franjevci i članovi OFS-a i Frame pripremali su se trodnevnicom za proslavu sv. Franje. Obred preminuća i proslavu sv. Franje predvodio je fra Mario Radman.

Više...
 
Imotski: Obećanja u bratstvima Frame

Običaj je u imotskome samostanskom okružju da novi članovi svih bratstava Franjevačke mladeži (Frame) svoja prva obećanja daju na večernjoj misi na svetkovinu Sv. Franje. Obećanja su dali framaši iz sljedećih bratstava: Imotski (37), Lovreć (9), Podbablje (16), Proložac (21), Runović (3), Vinjani (15) i Zmijavci (4).

Više...
 
Imotski: Duhovna obnova za OFS i Uočnica Sv. Franje

U imotskom samostanskom okružju svake se godine uoči Sv. Franje od 1. do 3. listopada održi duhovna obnova za Franjevački svjetovni red (OFS) Imotske krajine.

Više...
 
Imotski: Proslava Sv. Franje Asiškog

U srijedu, 4. listopada 2017., u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina Sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe i samostana.

Više...
 
Rosenheim: Oproštaj dosadašnjega i uvođenje novoga župnika

U nedjelju, 1. listopada 2017.,  u Hrvatskoj katoličkoj župi Rosenheim na Inn-u u Bavarskoj za vrijeme euharistijskog slavlja oprostio se dosadašnji župnik fra Nediljko Norac Kevo, a u službu novog župnika uveden je fra Frano Čugura.

Više...
 

Pretraži sadržaj

Najave

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1500
Ovaj mjesecOvaj mjesec48388
UkupnoUkupno5419858

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 132 

Administrator

franodoljanin@gmail.com