Split/Trstenik: Tribina – Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik priredilo je, u sklopu programa Trajne formacije, ususret ovogodišnjoj „Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana“ (18. – 25. siječnja 2020.) za članove OFS-a tribinu „Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina“.Tribina je održana u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u dvorani „Dr. fra Karlo Balić“ u Franjevačkom samostanu sluge Božjega oca fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku, u 19 sati.

Više...
 
Čvrljevo: Proslava svetkovine Imena Isusova

U nedjelju, 19. siječnja 2020., u župi Čvrljevo proslavljeno je svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. Misu predvodio je  fra Domagoj Volarević, domagistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju župnika fra Ante Jurića Talaje i pastoralnoga suradnika fra Ante Jurića.

Više...
 
München: Izložba anđela u Hrvatskoj katoličkoj župi

U subotu, 18. siječnja 2020. u velikoj dvorani HKŽ München otvorena je izložba anđela (figura) i dječjih crteža. Mogli smo vidjeti raznolikost među vojskom anđela: čitače, pjevače, svirače, klanjatelje, nositelje darova, male i velike anđele, obučene u raznobojne  haljine i anđele s krilima. Izložbu je otvorio fra Jozo Župić, dušobrižnik u župi, posluživši se riječima pape Franje: "Bog nam šalje anđele da tješe naše slomljeno srce, da nas probude iz sna našega života i da nam jednostavno kažu: ti nisi sam."

Više...
 
Bulić: Proslavljen blagdan sv. Antuna Pustinjaka

U mjestu Buliću, koje pripada župi sv. Mihovila Lišane, u petak, 17. siječnja 2020. god. svečano je proslavljen blagdan sv. Antuna Pustinjaka, nebeskog zaštitnika Bulića. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je gvardijan  franjevačkog samostana iz Karina  fra Petar Klarić, uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Bože Mandarića.

Više...
 
Miljevci: Proslava Imena Isusova

Župa Miljevci proslavila je 14. siječnja 2020. godine svetkovinu Presvetog Imena Isusova, svojeg zaštitnika.

Više...
 
HKM Köln: Proslava 40. obljetnice folklorne skupine

U subotu, 11. siječnja 2020. u Bergheimu (Bürgerhaus) folklorna skupina „Koraci u tuđini“ koja djeluje pri HKM Köln proslavila je 40 godina svoga djelovanja. Prepuna dvorana gostiju, prijatelja i folkloraša pokazuje koliko mnogima znači ova obljetnica, ali i međusobno druženje hrvatskoga naroda. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Čavoglave: Božić 2019.

U okviru zbivanja Božić u Čavoglavama 2019., na 3. nedjelju došašća, dana 15. prosinca 2019., glazbeni dio nedjeljnoga liturgijskoga slavlja i koncertni program nakon njega, predvodio je Vokalni ansambl Frankopan iz Zagreba, koji djeluje pri Udruzi Specijalne postrojbe bojne Frankopan, a čine ga glazbenici - djeca hrvatskih branitelja i sami branitelji i drugi profesionalni glazbenici.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - siječanj, 2020.

 
Sinj/Glavice: Proslava sv. Ivana

Vjernici Glavica proslavili su u petak, 27. prosinca 2019. blagdan svog zaštitnika sv. Ivana, apostola i evanđelista.

Više...
 
Split/Trstenik: Adventsko – božićni koncert bogoslova naše Provincije i gostiju

Dana 22. prosinca 2019. s početkom u 20 sati održan je adventsko – božićni koncert u crkvi franjevačkog samostana na Trsteniku.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Adventski koncert

U nedjelju 22. prosinca 2019. g., dok dogorijeva i posljednja adventska svijeća, u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu održan je prigodni adventski koncert. Opširnije: subicevac.hr

 
Sinj: Novi broj lista Gospa Sinjska

Sinj - Božić, 2019.

 
Dubrava: Humanitarni božićni koncert

Franjevačka mladež Gospe od Zdravlja iz Dubrave (Šibenik) organizirala je humanitarni božićni koncert koji se održao u nedjelju, 22. prosinca 2019.godine s početkom u 19 sati. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Imotski: Novi broj župnog lista

Imotski - Božić, 2019.

 
Zmijavci: Novi broj župnog lista

Zmijavci - Božić, 2019.

 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za siječanj 2020. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Podložiti se Njemu. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Lišane: Božićna humanitarna priredba

Božićna humanitarna priredba “Framaško srce”, jedna je od skupa aktivnosti pod nazivom “Budi i ti nečiji Božić”, koju tradicionalno organizira Frama Lišane. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Tučepi - Baška Voda - Split: Božićna karitativna akcija

Karitativna sekcija franjevačkih bogoslova već godinama organizira božićnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji grada Splita. Ova akcija ne bi bila moguća bez svesrdnoga odaziva župljana župe svetog Ante iz Tučepa sa župnikom fra Stipom Bešlićem i župljana župe Uznesenja Marijina Bast – Baška Voda sa župnikom fra Petrom Vrljičkom.

Više...
 
Studenci: Novi broj župnog lista


Studenci - Božić, 2019.

 
Čvrljevo: Novi broj župnog lista

Čvrljevo - Božić, 2019.

 
Baška Voda: Novi broj župnog lista

Baška Voda - Božić, 2019.

 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao božićni broj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni.

Više...
 
Objavljeni tekstovi za svjetsku Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana 2020. godine i na hrvatskom jeziku

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2020. godine. Priručnik je rezultat suradnje Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana i Povjerenstva „Vjera i ustrojstvo“ Ekumenskog vijeća crkava, a materijale za 2020. godinu oblikovale su kršćanske crkve sa Malte pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10). Polazeći od Pavlovog iskustva zadivljujuće gostoljubivosti i čovjekoljublja kojim su Pavao i ostali brodolomci dočekani na Malti, tekstovi, molitve i razmatranja u Priručniku potiču sve kršćane na njegovanje čovjekoljublja i gostoljublja naspram svoje ljudske braće. Hrvatsko izdanje uredio je Tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog dr. Jure Zečević. Svjetska Molitvena osmina za jedinstvo kršćana odvija se svake godine od 18. do 25. siječnja, ali su kršćani u svim crkvama pozvani, da tijekom cijele godine mole za očuvanje postojećeg i postizanje potpunijeg stupnja jedinstva.

 
London: Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

U ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz uručio je u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu u utorak 17. prosinca 2019.  Povelju Republike Hrvatske voditelju Hrvatske katoličke misije u Londonu fra Ljubomiru Šimunoviću. Odluku o dodjeljivanju priznanja Predsjednica je donijela u prigodi 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije u Londonu a „za izniman doprinos u očuvanju, duhovnoj, potpori i njegovanju veza hrvatske zajednice u Londonu s domovinom, kao središtu susreta s materinskim jezikom, poviješću, kulturom i nacionalnim identitetom“.

 
Lovreć: Novi broj župnog lista


Lovreć - Božić, 2019.

 
Proložac: Novi broj župnog lista

Proložac - Božić, 2019.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas919
Ovaj mjesecOvaj mjesec63093
UkupnoUkupno7446793

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45