Šibenik/Šubićevac: Dan mučenika Franjevačke provincije Presv. Otkupitelja

Povodom obilježavanja Dana mučenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, u crkvi Sv. Ante na Šubićevcu, u utorak 24. rujna 2019. godine misu zadušnicu predslavio je fra Jakov Begonja, a u koncelebraciji su bili fra Mario Radman, župnik i gvardijan, fra Vice Lucić, fra Žarko Maretić, fra Nikola Ćurčija, Fra Mirko Klarić, fra Božo Ćurčija, fra Mate Gverić, fra Mate Topić i fra Lazar Perica, a ispovijedao je fra Silvestar Bota.

Opširnije: subicevac.hr

 
Knin: Promjena adrese
Zbog tehničkih razloga Samostan sv. Ante Padovanskog u Kninu, kao i istoimena župa, promijenili su web i e-mail adrese.
Nova web stranice nalaze se na adresi: www.svetiANTEknin.com
Nova e-mail adresa je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 
Split: Dan mučenika Provincije

U utorak, 24. rujna 2019. u 19:00 sati u samostanu Gospe od Zdravlja slavljena je sv. misa za ubijene franjevce naše Provincije. Sv. misu predvodio je gvardijan fra Mate Matić. S njim su u koncelebraciji bili braća koja pripadaju samostanu na Dobrome.

Više...
 
Makarska: Dan mučenika Provincije

U franjevačkom samostanu Uznesenja BDM u Makarskoj, u ponedjeljak, 24. rujna 2019. godine, obilježen je Dan mučenika Provincije. Svečano euharistijsko slavlje u 18:00 sati predslavio je fra Ivan Landeka, magistar hercegovačkih bogoslova uz koncelebraciju gvardijana fra Stanka Dotura, fra Miljenka Odrljina i fra Filipa Budića.  Na početku slavlja o. gvardijan pozdravio je prisutne vjernike te pročitao imena naših fratara ubijenih od 1942. do 1948. godine.

Više...
 
Drniš: Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda

Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda, Mjesnog bratstva Gospe od Ružarija Drniš održan je u župnoj kući u Drnišu, u nedjelju  22. rujna 2019. godine.

Više...
 
Hrvace: Obilježavanje 28. godišnjice mučeničke smrti policijskih službenika i hrvatskih branitelja.

Dana 17. rujna 2019. god. u crkvi Svih Svetih u Hrvacama slavljena je sv. misu za pok. hrvatske branitelje. Kao i svih prethodnih godina, u organizaciju ove obljetnice uključili su se MUP RH, Policijska uprava Splitsko-Dalmatinska, župni ured Hrvace i općina Hrvace. Sv. misu predvodio je policijski kapelan don Hrvoje Relja.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 3/2019.

 
Hrvace: Proslava Gospe Žalosne i blagoslov kipa bl. Alojzija Stepinca

U Hrvacama je svečano proslavljen blagdan Gospe Žalosne i blagoslovljen kip bl. Alojzija Stepinca.

Više...
 
Klobuk: Zlatna misa fra Pavla Čuljka

U nedjelju 15. Rujna, u 11 sati, u rodnoj Župi sv. Marka u Klobuku naš brat fra Pavao Čuljak proslavio je pedesetu godišnjicu svećeničkog ređenja.

Više...
 
Biskupija: Blagdan Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta

U Biskupiji pokraj Knina, uz bogato starohrvatsko arheološke nalazište, svake godine na drugu nedjelju u rujnu velika je svečanost. Blagdan Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta proslavljen je i danas svetom misom ispred crkve sv. Marije građene u XX. stoljeću, a pored arheoloških iskopina istoimene trobrodne bazilike iz prve polovine IX. stoljeća.

Više...
 
München: Primopredaja

U nedjelju, 15. rujna 2019. u prepunoj crkvi St. Michaela u središtu grada vjernici i pastoralno osoblje HKŽ München oprostili su se od dugogodišnjeg župnika fra Borisa Čarića koji je od 2011. godine obnavljao dužnost voditelja najveće hrvatske iseljeničke župe.

Više...
 
Krakow: Završni dokument Kontinentalnog kongresa za odgojitelje

U Krakowu (Poljska), od 1. do 7. rujna, u organizaciji Tajništva za formaciju i studij OFM-a, održan je Kontinentalni kongres za odgojitelje s područja Sjvernoslavenske i Južnoslavenske franjevačke konferencije naslovljen „Dimenzija pratnje u bratskom životu“.

Donosimo završni dokument Kongresa.

 
Split: Novi broj revije "Služba Božja"

Služba Božja 3-2019.

 
Sinj: Proslava Uzvišenja sv. Križa na Visokoj

Na brdu Visoka iznad Sinja na blagdan Uzvišenja sv. Križa, u subotu 14. rujna o. g., slvaljena je sveta misa. Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Vrgorac: Godišnjica smrti fra Ivana Jukića

Vjernici župe Naviještenja BDM u Vrgorcu u srijedu 11. rujna 2019. godine misnim slavljem obilježili su godišnjicu smrti nekadašnjeg župnika fra Ivana Jukića.

Više...
 
Misija Köln: Početak školske godine

U nedjelju, 9. rujna na kraju sv. misa u Leverkusenu, Kölnu i Bergheimu obavljen je blagoslov učenika, njihovih torba i knjiga.

Na početku sv. misa djeca su izvela jedan mali igrokaz i zazvali Duha Svetoga da im udijeli sedam svojih svetih darova. U molitvi vjernika, koju su također uputila djeca, molilo se za dobre učitelje i učiteljice koji će ih upućivati u pravu istinu i napredak, prave prijetalje i kolege, strpljive roditelje, a iznad svega za njih da pozorno slušaju i dobro uče, te se međusobno poštivaju i pomažu. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Šibenik: Proslava Male Gospe

Župna zajednica Gospe van Grada proslavila je u nedjelju, 8. rujna 2019., svetkovinu Male Gospe, koja je zaštitnica župe i naslovnik poznate crkve u srcu Šibenika. Središnjim euharistijskim slavljem u 18 sati predsjedao je mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Više...
 
Krakow: Održan Kontinentalni kongres za odgojitelje

U Krakowu (Poljska), od 1. do 7. rujna, u organizaciji Tajništva za formaciju i studij OFM-a, održan je Kontinentalni kongres za odgojitelje s područja Sjvernoslavenske i Južnoslavenske franjevačke konferencije naslovljen „Dimenzija pratnje u bratskom životu“. Kroz cjelodnevni program, a tijekom pet radnih dana, obrađeno je više tema u uskoj povezanosti s centralnom temom. Na susretu je u ime Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sudjelovao fra Ivan Režić, magistar bogoslova i provincijski animator za duhovna zvanja.

Više...
 
Husina jama - 20. obljetnica komemoracije za nevine žrtve

U subotu 7. rujna 2019., kod Husine jame na Vagnju – Kamešnica, obilježena je 20. obljetnica organizirane komemoracije za sve nevine žrtve komunističkog režima, koje su ubijene i bačene u jamu tijekom Drugoga svjetskog rata i poraća. Pokretač svih dosadašnjih komemoracija i hodočašća od 1999. godine bio je fra Bože Norac-Kljajo i Samostan Gospe Sinjske. Misno slavlje predvodio je mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru uz koncelebraciju 17 – ice svećenika Cetinskog i Livanjskog dekanata.

Više...
 
Zagreb: 72. obljetnica mučeničke smrti braće franjevaca samostana Majke Božje Lurdske

U srijedu, 4. rujna 2019., u 19 sati u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu slavljena je sv. misa povodom obilježavanja 72. obljetnice mučeničke smrti dvojice redovnika svećenika, članova franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja, koji su živjeli i djelovali u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu: župnika fra Mateja Vodanovića i kapelana fra Serafina Rajića.

Više...
 
Bulić: Misa zadušnica za pok. Željka Čubrića, hrvatskog branitelja

Povodom 28. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Željka Čubrića, udruga 1. A satnije 113. šibenske brigade ZNG, u subotu 31. kolovoza 2019. u Buliću je obilježila obljetnicu njegovog stradavanja. Treba na poseban način istaknuti da je Željko Čubrić prva žrtva 113. šibenske brigade i Šibensko-kninske županije.

Više...
 
Nova adresa e-pošte provincijskog ministra fra Marka Mrše

Provincijski ministar fra Marko Mrše promijenio je adresu e-pošte.

Nova je adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
Objavljene dvije recenzije knjige fra Ivana Macuta

Objavljene dvije recenzije knjige fra Ivana Macuta Hrvatska filozofija od obnove Zagrebačkog sveučilišta 1874. do osnutka Nezavisne Države Hrvatske 1941, Split, 2018., na hrvatskom i njemačkom jeziku.

Više...
 
Nova provincijska adresa e-pošte

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


 
Karin: Održano taborovanje Exitus bratstva

Bratstvo proizašlo iz Exitus programa, predvođeno duhovnikom fra Matom Bašićem, od 4. do 11. kolovoza taborovalo je u franjevačkom samostanu u Karinu, jednom od najstarijih dalmatinskih franjevačkih samostana potpuno uništenom 1993. u vihoru Domovinskog rata.

Opširnije: hkm.hr

 
Podbablje: Proslava blagdana Kraljice Hrvata

I ove se godine blagdan Kraljice Hrvata svečano proslavio u župi Podbablje. U zaseoku Grubine crkva nosi naslov Kraljica Hrvata, a blagdan se slavi 22. kolovoza. Svečanu svetu misu s procesijom oko crkve predvodio je dr. fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u u Splitu i pastoralni suradnik u župi Podbablje.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1930
Ovaj mjesecOvaj mjesec57618
UkupnoUkupno7524451

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92