Propovijed mons. Tome Vukšića na Vigiliju Uznesenja BDM u Sinju

Propovijed: www.gospa-sinjska.hr

 
Vigilija Gospi Sinjskoj 2019.

U srijedu, 14. kolovoza 2019., mnogobrojni narod Božji i svećenstvo proslavili su Vigiliju Velike Gospe, svetkovinu koja je u narodu Sinja i Cetinske krajine poznata kao Gospa Sinjska.

Euharistijskim slavljem u 18.00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju predsjedao je mons. Tome Vukšić, vojni ordinarij u BiH.

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Zmijavci: Uočnica Sv. Lovre i predstavljanje knjige

Vjernici Zmijavaca već tradicionalno pripremaju se trodnevnicom za proslavu Sv. Lovre,  suzaštitnika Župe i Dan Općine.

Više...
 
Zmijavci: Proslava Sv. Lovre

Vjernici župe Svih svetih u Zmijavcima i ove su godine svečano proslavili blagdan Sv. Lovre, suzaštitnika župe.

Više...
 
Novi broj lista Proložac

Izišao je novi broj lista Proložac

 
Tradicionalno hodočašće mladih Solin - Sinj

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije tradicionalno organizira hodočašće mladih Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. I ove su godine mladi iz splitske nadbiskupije hodočastili od Gospina prasvetišta u Solinu do Gospina svetišta u Sinju.

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Početak Devetnice Gospi Sinjskoj

Devetnicu Gospi Sinjskoj otvorili su hodočasnici iz Glavica i Otoka.

 

 

Misom zornicom, 6. kolovoza 2019. u 6 sati, započeli smo Devetnicu u čast Gospi Sinjskoj. Misnim slavljem predsjedao je fra Perica Maslać, župnik i samostanski vikar. Kroz devet dana vjernici se pripremaju za najveće sinjsko slavlje.

 

Opširnije: www.gospa-sinjska.hr

 
Premještaj fra Josipa Cvitkovića

Uprava Kustodije Svete Zemlje na Kapitulskom kongresu, održanom u Emausu od 29. srpnja do 2. kolovoza 2019. predložila je fra Josipa Cvitkovića za župnog pomoćnika župe Presvetog Srca Isusova u Lattakiah – Sirija te ga imenovala vikarom i ekonomom istog samostana.

Fra Josipu želimo da i na novoj službi pronosi franjevački mir i dobro!

 
Preminuo otac fra Zvonka Tolića

Dana 4. kolovoza 2019. preminuo je, okrijepljen svetim sakramentima, Jerolim Tolić, otac našega brata fra Zvonka Tolića. Pogreb će se obaviti 6. kolovoza (utorak) 2019. u 17:00 sati na groblju Sv. Roka u Vinjanima.

Više...
 
Imotski: Proslavljena svetkovina Gospe od Anđela

Proslavljena svetkovina Gospe od Anđela - zaštitnice grada Imotskog i Imotske krajine

Svetkovina Gospe od Anđela, zaštitnice grada Imotskog i cijele Imotske krajine, svečano je proslavljena u petak 2. kolovoza središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Na prigodnom oltaru postavljenom na imotskoj tvrđavi Topani podno spomenika poginulim braniteljima, u koncelebraciji je bilo dvadesetak svećenika predvođenih dekanom Imotskog dekanata i župnikom župe sv. Franje – Imotski fra Kristianom Stipanovićem.

Više...
 
Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika na franjevačkom otočiću Visovcu 2. kolovoza 2019. proslavljena je svetkovina Gospe od Anđela. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. S njim je u koncelebraciji bio mons. Ante Ivas, biskup u miru i brojni svećenici. Proslavu je uzveličao zbor župe Male Gospe iz Skradina  koji je oduševio sve nazočne vjernike predivnim pjevanjem.

Više...
 
Slavlje sv. Ilije, zaštitnika Studenaca

Ovogodišnje slavlje svetkovine sv. Ilije proroka, zaštitnika župe, bilo je u znaku svečane svete mise koju je predvodio mladomisnik don Marko Trogrlić, čija je želja bila da svoju prvu svetu misu sa svojim Studenčanima prikaže Gospodinu upravo na svetkovinu sv. Ilije.

Više...
 
Studenci: Duhovna obnova uoči proslave sv. Ilije

U srijedu, 17. srpnja 2019. započeli smo trodnevnicu sv. Iliji proroku tijekom koje je održana duhovna obnova, koju je predvodio fra Tomislav Jelić, župnik župe Ružići pokraj Čitluka (BiH).

Više...
 
Klape Gospi Sinjskoj 2019.

U dvorištu samostana Čudotvorne Gospe Sinjske održan je 1. kolovoza 2019. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’ na kojoj je nastupilo 13 klapa: Salona, Sorelo, Arka, Vidulice, Štorija, Kalelarga, Skradinke, Praska, Munita, Kaše, Amfora, Vinčace i Contra. Opširnije: https://www.gospa-sinjska.hr

 
Karin: Proslava svetkovine Gospe od Anđela s krunjenjem Isusova i Gospina lika

Svetkovina Gospe od Anđela svečano je proslavljena, u petak 2. kolovoza, u Franjevačkom samostanu u Karinu. Misno slavlje u punom dvorištu samostana predvodio je izaslanik zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović u zajedništvu s provincijskim ministrom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu dr. fra Markom Mršom, gvardijanom i župnikom karinskim fra Petrom Klarićem, fra Ivanom Nimcem te s više od dvadeset redovničkih i biskupijskih svećenika. Tijekom misnog slavlja mons. Bogović je okrunio zlatnim krunama likove Isusa i Čudotvorne Gospe od Anđela u povodu 590. obljetnice dolaska franjevaca u Karin i 260. obljetnice nastanka slike Čudotvorne Gospe od Anđela. Opširnije: http://www.zivazajednica.de

 
Susret duhovnih zvanja Cetinske krajine

U Svetištu Gospe Sinjske u srijedu, 31. srpnja 2019. održan je susret duhovnih zvanja Cetinske krajine. Misnim slavljem je predsjedao fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u u Splitu.

Opširnije: http://www.gospa-sinjska.hr

 
Zmijavci: Proslava 40 godina svećeništva fra Marinka Vukmana

U nedjelju 28. srpnja svetom misom u 11 sati u crkvi Svih svetih u Zmijavcima fra Marinko Vukman proslavio je 40 godina svećeništva. U koncelebraciji su bili propovjednik fra Božo Vuleta, mjesni župnik fra Frano Laco te fra Miljenko Odrljin, fra Frano Čugura i fra Domagoj Runje. Za ovu prigodu slavljenik je pozvao sve sudionike hodočašća iz Zmijavaca na Široki Brijeg i u Sinj 1979., kada je kao mladomisnik vršio službu župnog vikara Župe Runović, kojoj su tada pripadali Zmijavci. Pjevanje na svetoj misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

Više...
 
Novi broj lista Gospa Sinjska

Gospa Sinjska - list Svetišta

 
Imotski: Hodočašće duhovnih zvanja Imotske krajine na prvi dan devetnice Gospi od Anđela

U srijedu 24. srpnja u Imotskom je počela devetnica Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine. Svaki dan devetnice zavjetni je dan pojedinih dijelova imotske župe te ujedno hodočasnički dan neke od župa imotskoga samostanskog okružja. Tradicionalno je prvi dan devetnice zavjetni dan Vujčića i Adžija, a prvi su hodočastili Gospi od Anđela vjernici iz Prološca. Ujedno je na prvi dan devetnice bilo hodočašće i susret duhovnih zvanja Imotske krajine.

Više...
 
LEĆEVICA: 40 ljeta ređenja

Na blagdan Gospe Karmelske, u utorak 16. srpnja 2019., u župnoj crkvi Sv. Martina u Lećevici, šestorica svećenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja proslavili su 40. obljetnicu svećeničkoga ređenja: Fra Stanko Dotur (opravdano odsutan), fra Dušan Džimbeg, fra Ante Branko Periša, fra Josip Šimić, fra Mate Topić i fra Marinko Vukman.

Više...
 
Prugovo: Zlatna misa fra Duje Bobana

U nedjelju 17. Srpnja u Prugovu je bilo jako svečano.  Fra Dujo Boban je proslavio 50 obljetnicu svoga svećeničkog života.

Više...
 
Sinj: Notno izdanje Klape Gospi Sinjskoj

U izdanju Udruge Klape Gospi Sinjskoj, izišla je iz tiska zbirka Klape Gospi Sinjskoj pod nazivom Od zvijezda sjajnija. Zbirku je priredio fra Stipica Grgat.

Više...
 
Baćina-Plina: Proslava sv. Ilije i sv. Liberana

U nedjelju, 21. srpnja 2019.,  kod stare župne kuće u Baćini proslavili smo svetkovinu sv. Ilije. U utorak, 23. srpnja 2019., na Zavali  smo proslavili suzaštitnika Zapadne Pline, sv. Liberana.

Više...
 
Fra Ivica Jurić objavio rad o apostolatu u djelima Živana Bezića

Fra Ivica Jurić, profesor pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u u Splitu, objavio je znanstveni rad u časopisu Crkva u svijetu pod naslovom: Kritički osvrt na poimanje apostolata u djelima Živana Bezića.

Više...
 
Kljaci: Proslavljen sv. Ilija

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u župi  sv. Ilije  u Kljacima, uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljen je nebeski zaštitnik sv. Ilija.

Više...
 
Hrvace: Četrdeset godina misništva fra Marinka Vukmana

Dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu fra Marinko Vukman proslavio je u nedjelju 21. srpnja u Hrvacama kod Sinja 40. obljetnicu misništva. Opširnije: www.zivazajednica.de

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas288
Ovaj mjesecOvaj mjesec54747
UkupnoUkupno7190399

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55