München: Franjevci u Hrvatskom narodu

U utorak, 22.veljače u domu bl. Alojzija Stepinca, Schwanthalerstr. 96, Akademski krug koji djeluje pri HKM München organizirao je predavanje na temu Franjevci u Hrvatskom narodu. Predavanje je održao fra Jozo Župić, dušobrižnik u misiji.

Predavač je najprije kazao nekoliko riječi o sv. Franji Asiškom kojemu je ideal bio Isus Krist. Uskoro će samostan Manje braće postati široki svijet, pa tako i njihovo djelovanje u hrvatskom narodu. S boravkom sv. Franje u Hrvatskoj 1212. god. predaja veže osnutke samostana u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Zadru i drugim mjestima na Jadranu.

Fra Jozo je u kratkim crtama govorio o Hrvatskoj provinciji, konventualskoj provinciji, bosanskoj vikariji, provinciji sv. Jeronima, provinciji Bosni Srebrenoj, provinciji Bosni Hrvatskoj, provinciji sv. Ćirila i Metoda, provinciji Presvetog Otkupitelja, provinciji Uznesenja Marijina, kapucinskoj provinciji, provinciji franjevaca trećoredaca, te franjevačkom djelovanju u hrvatskom narodu. Završio je predavanje riječima blagopokojnog kardinala Franje Kuharića: "Najvažnija i najvrednija kulturna uloga franjevaca u hrvatskom narodu bila je u izgrađivanju moralnog života u našem narodu, u pružanju pomoći našem čovjeku da upozna Isusa Krista, da živi u ljubavi i pravdi, da ljubi slobodu i poštenje. Ljubav prema čovjeku, koju je sv. Franjo naučio od Isusa Krista, bila je uvijek velika odlika franjevačkog života." Predavaču se uime Akademskog kruga zahvalio njegov predsjednik gosp. Ante Moro.

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas253
Ovaj mjesecOvaj mjesec58123
UkupnoUkupno7524956

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71