Split: Sastanak uredničkog vijeća 'Službe Božje'

U četvrtak, 24. veljače 2011. godine, u franjevačkom samostanu na Trsteniku održan je sastanak uredničkog vijeća liturgijsko-pastoralne revije 'Službe Božje'. Na sastanku su sudjelovali fra Anđelko Domazet, fra Vicko Kapitanović, don Ante Mateljan, fra Dušan Moro, don Mladen Parlov, don Ivica Žižić.

Nakon uvodne molitve, koju je predvodio fra Anđelko Domazet, članovi uredništva kratko su se osvrnuli na proslavu 50 godina izlaženja časopisa 'Služba Božja' koja je održana u franjevačkom samostanu na Trsteniku 12. studenoga 2010. godine.

Glavna tema sastanka bila je uređivanje časopisa 'Služba Božja', koji izlazi četiri puta godišnje, s posebnim naglaskom na izbor tema i dogovaranje suradnje. Uredništvo je svjesno tradicije časopisa, ali i promjena koje su nastale i koje treba uvažiti. Uredničko vijeće predložilo je da barem jedan broj godišnje bude 'tematski broj'.

Članovi uredništva smatraju da teološki časopis 'Crkva u svijetu' i liturgijsko-pastoralna revija 'Služba Božja' imaju vrlo važnu ulogu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Sadržaj časopisa 'Služba Božja' obuhvaća područje praktične teologije (liturgija, homiletika, crkveno pravo, religiozna pedagogija, katehetika, moralka, pastoralna teologija). Praktična teološka razmišljanja o društvenoj stvarnosti žele pomoći u oblikovanju crkvenoga pastoralnog života u suvremenomu svijetu. 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas986
Ovaj mjesecOvaj mjesec68040
UkupnoUkupno6904822

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Administrator

franodoljanin@gmail.com