Proložac: Proslava Srca Marijina

Blagdan Srca Marijina svečano je proslavljen u subotu 2. srpnja u Bušanjama filijali župe sv. Mihovila u Prološcu gdje se ovaj dan slavi kao blagdan naslovnika crkve.

Svečano euharistijsko slavlje uoči kojeg je održana tradicionalna procesija u kojoj su prološke djevojke odjevene u narodnu nošnju ovoga kraja nosile sliku Srca Marijina, predvodio je novoimenovani župni vikar fra Rafel Begić.

U svojoj propovijedi koju je održao pred dvjestotinjak vjernika sabranih u hladovini ispred same crkve istaknuo je važnost Srca Marijina i povijest štovanja toga blagdana u Crkvi.

Nakon svete mise, tijekom koje je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Proložac pod ravnanjem svoje dugogodišnje voditeljice s. Filipe Smoljo, svima se zahvalio novoimenovani župnik Prološca fra Vinko Gudelj. Kazao je kako je posebno sretan što je zajedno sa fra Rafaelom svoje prvo predstavljanje župljanima imao na blagdan Srca Marijina.

Crkvica Srca Marijina u Bušanjama u Prološcu Gornjem izgrađena je i blagoslovljena za vrijeme župnika fra Zorana Kutleše 1995. god., prema nacrtu ing. arh. Vinka Grabovca, a proširivana je proteklih godina. 

Fotografije  

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2359
Ovaj mjesecOvaj mjesec66685
UkupnoUkupno6903467

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76 

Administrator

franodoljanin@gmail.com