Zmijavci: Članovi FSR-a proslavili zaštitnika sv. Leopolda Mandića

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Zmijavci proslavili su svoga zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića i suzaštinika župe trodnevnom duhovnom obnovom. Prva dva dana (10. i 11. svibnja) duhovnu obnovu predvodio je fra Frano Laco, župnik. Završetak trodnevnice u srijedu, 12. svibnja,  započeo je molitvom franjevačke krunice u 17.30 sati koju je animirao fra Frano Laco a predmolili su članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz bratstava imotske krajine: Imotski, Zmijavci, Vinjani, Podbablje, Runović i Proložac.

Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je i propovijedao fra Frano Doljanin, provincijski duhovni asistent za FSR uz koncelebraciju fra Frane Lace, župnika Zmijavaca; fra Zorana Kutleše, gvardijana i župnika u Imotskom; fra Vinka Gudelja, župnika Podbablja; fra Jakova Udovičića, župnog vikara u Vinjanima. Na početku euharistijskog slavlja sve prisutne pozdravili su fra Frano Laco i fra Zoran Kutleša.

Fra Frano Doljanin u propovijedi je istaknuo primjer sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva, koji je neumornoi bez pritužbi, tiho i veselo, od jutra do noći bio u ljubavi Božjoj jer "tko ostaje u ljubavi, Bog ostaje u njemu". Naime, Pravilo Franjevačkog svjetovnog reda poziva: „Neka kao vjesnici savršena veselja nastoje u svakoj prigodi drugima donositi radost i nadu.“ (Pravilo FSR-a, br. 19) U Pravilu su, dakle, istaknute dvije činjenice: prvo, pretpostavlja se da su članovi FSR-a po primjeru sv. Franje Asiškoga „vjesnici savršena veselja“ i, drugo, od njih se očekuje da drugima donose „radost i nadu“.

"Sv. Leopold je svetac pomirenja. Ni bolesti koje je osjećao nisu mu bile prepreka da ljudima donosi radost po sakramentu pomirenja. Iz ljubavi prema Bogu prihvaćao je i biskupe, i svećenike, i profesore, i liječnike, i sve druge 'obične' ljude s jadnakom pažnjom i radošću" naglasio je fra Frano u propovijedi.

Na kraju propovijedi, fra Frano je naglasio kako je potrebno "moliti Boga da pošalje radnike. Bez obzira na starost ili mladost, zdravlje ili bolest, moguće je uvijek biti 'radnik' u Gospodnjem vinogradu.

Nakon završetka euharistijskog slavlja svi članovi i njihovi duhovni asisteni nastavili su druženje u dvorani gdje su za sve članovi mjesnog bratstva FSR-a pripremili okrepu.

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1344
Ovaj mjesecOvaj mjesec72939
UkupnoUkupno7539772

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60