Proslava svetoga Ante u Šibeniku (Šubićevac)

13. lipnja 2010. godine

Sveti Ante bio je poseban čovjek, pa tako i poseban svetac. Život mu se odlikovao fratarskom jednostavnošću i velikom ljubavlju prema braći ljudima i dragome Bogu. On je poslije smrti postao toliko popularan i štovan da je dobio naziv "Svetac svega svijeta". Zaista nema dijela na zemaljskoj kugli gdje se ne časti njegovo ime i vjernici po njemu upućuju svoje molitve Bogu za razne potrebe.

U župi sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu proslavljen je dan zaštitnika župe i naslovnik franjevačkog samostana. Proslavi je prethodila trodnevna duhovna priprema, koju je predvodio dr. fra Luka Tomašević, prof. Na sami dan proslave svete mise slavili smo u 9 (tiha, predvodio župnik fra Josip Gotovac), 11 sati (pučka, predvodio fra Ivan Nimac, gvardijan) i u 19 sati (svečana, predvodio fra Luka Tomašević).

Misi je prethodila procesija u kojoj su kip sv. Ante nosili članovi "Gradske straže" iz Šibenika obučeni u odore. Poslije večernje mise, na kojoj je koncelebriralo 10 svećenika samostanskog okružja, vjernike je u nekoliko riječi pozdravio gvardijan fra Ivan, a zatim je župnik fra Josip blagoslovio ljiljane i djecu.

U ovoj prigodi (12. lipnja) održan je i koncert mladih talenata Šubićevca gdje su nastupili: Isabela Barižom, Dajana Rak, Luka Slavica, Borna Erceg i Marko Jakovljević.

Na sam dan svetoga Ante iz tiska je izašao novi broj (god.8, 1 /14/) glasila župe "Sveti Ante" i DVD "Dobri duh Šibenika", dokumentarni film o 800-toj obljetnici franjevačkog reda i prisutnosti u gradu Šibeniku. Autor filma je fra Josip Gotovac.

FOTOGRAFIJE PROSLAVE MOŽETE VIDJETI OVDJE

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas943
Ovaj mjesecOvaj mjesec54669
UkupnoUkupno7521502

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57