Kaštel Gomilica: Mlada misa fra Nedjeljka Čarapića

nedjelju 4. srpnja proslavio je fra Nediljko Čarapić svoju mladu misu u župnoj crkvi rodne župe svetog Jeronima u Kaštel Gomilici. Uz petnaestak ostalih svećenika uz mladomisnika su na poseban način bili njegov 'mladomisnički kum' fra Ivan Maletić, propovjednik fra Ilija Mikulić, te mjesni župnik i dekan Kaštelanskoga dekanata don Božo Renjić, koji se pobrinuo da se slavlje mlade mise odvije na najljepši mogući način. Za mladomisničko slavlje čitava se župa duhovno pripremala trodnevnicom na kojoj su propovijedali mladi svećenici don Emanuel Petrov i don Jakoslav Banić rodom iz Kaštel Gomilice, te dr. fra Anđelko Domazet pofesor na KBF-u u Splitu, a sama nedjeljna mlada misa odzvanjala je istinskom svečanošću.

U procesiji iz župne kuće prema crkvi uz pjesmu 'velikoga' i 'maloga' zbora, a praćen ministrantima, bogoslovima i svećenicama, mladomisnik je došao pred oltar gdje mu je otac Ilija udijelio svoj očinski blagoslov, a svoje majke Marije fra Nediljko se sjetio u misnoj molitvi za pokojne.

Poslije očevih riječi blagoslova mladomisnika su prigodnim recitalom pozdravile njegove nećakinje Tina i Marija, nakon čega je fra Nediljko poljubio oltar i započeo misno slavlje.

Župnik don Božo pratio je tijek slavlja potrebnim uputama.

Na koncu misnoga slavlja mladomisnik je uputio riječ zahvale svima koji su se pobrinuli za skladno odvijanje mladomisničkoga slavlja. Zahvalio je i svima koji su ga pratili i pomagali na putu do svećeništva pri čemu je istaknuo župnika i gvardijana fra Petra Klarića koji je na slavlje mlade mise došao s grupom vjernika iz Knina gdje je mladomisnik proveo više godina kao vjeroučitelj, a na spomen župnika don Bože koji je fra Nediljkovo svećeničko i redovničko zvanje od početka pratio duhovnom potporom i pravom očinskom brigom, čitavom crkvom prolomio se iskreni pljesak.

Svečani ručak za sve uzvanike priređen je u restoranu u mjesnoj Marini na čemu velika hvala ide  gradonačeniku Kaštela gosp. Jošku Berketu i g. Srećku Grgurinu i ostalim djelatnicima koji su se s ljubavlju i profesionalno pobrinuli da nikomu ništa ne nedostaje.

Program u restoranu vodio je  mladomisnikov kum fra Ivan Maletić, a u svojim govorima i pjesmama izmjenjivali su se mnogi čestitari.

U kasnim poslijepodnevnim satima mladomsinik je još jednom svima zahvalio, nakon čega se slavlje pomalo stišavalo te su se svi osnaženi vraćali svojim kućama.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2481
Ovaj mjesecOvaj mjesec11711
UkupnoUkupno7626589

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77