Metković: Mlada misa fra Perice Maslaća

U nedjelju, 11. srpnja 2010., fra Perica Maslać (r. 1984.) je – u zajedništvu s braćom svećenicima, bogoslovima, sjemeništarcima, časnim sestrama i župljanima –  slavio mladu misu u crkvi Sv. Franje Asiškog na Kladi – Metković. Tako nakon pet godina župna zajednica župe Sv. Ilije proroka ponovno slavi mladu misu sa svojim mladomisnikom.

Procesija od mladomisnikove rodne kuće do crkve krenula je u 9. 30 sati. U procesiji je sudjelovalo mnoštvo rođaka, prijatelja i znanaca mladomisnika, a župni zbor je putem predvodio pjevanje. Mladomisnik je zajedno s kumom fra Ilijom Mikulićem, propovjednikom fra Josipom Repešom, župnikom fra Petrom Gulićem te ostalom braćom svećenicima (ukupno 22) i poslužiteljima u procesiji pristupio oltaru. Prije nego što je stupio u prezbiterij, njegovi su mu roditelji Slavko i Mirjana udijelili blagoslov. Mladomisnika je potom u ime župne zajednice pozdravio župnik, recital Mladomisniku je izvela Marieta Kežić te mu je sestra Lucija predala cvijeće.

Na početku misnog slavlja mladomisnik je blagoslovio vodu i poškropio okupljeno mnoštvo, a za to vrijeme zbor je pjevao Poškropi me izopom. Prvo čitanje pročitao je Marko Pažin, otpjevni psalam pjevala je Ivana Petrov, drugo čitanje pročitala je Ana Bajo, a evanđelje je navijestio fra Domagoj Volarević. Poslije pričesti je o. župnik izrekao župne obavijesti, a svoju zahvalu je uputio i mladomisnikov kum fra Ilija. Na kraju slavlja svi zajedno su zapjevali Tebe Boga hvalimo, a potom je mladomisnik s kolegama (fra Mario Radman, fra Josip Sušić i don Mato Brečić) udijelio svoj mladomisnički blagoslov. Nakon misnog slavlja uslijedilo je čestitanje prisutnih, uz neizostavno fotografiranje. KUD Metković ispred crkve je izveo prigodni program.

Slavlje je nastavljeno u Gabela Polju, u restoranu Dalmata – Jura Shop u zajedništvu s oko 900 uzvanika. Program je započeo Himnom te je fra Perica blagoslovio okupljene i pripremljeno jelo. Program u restoranu vodio je mladomisnikov kum fra Ilija: pročitani su mnogi brzojavi, izmijenili su se mnogi govornici, a na kraju se svima okupljenima obratio i sam mladomisnik; zahvalivši svima onima koji su na bilo kakav način pridonijeli ovom slavlju. Nije nedostajalo ni lijepe pjesme. U kasnim poslijepodnevnim satima okupljeni su se počeli razilaziti, a slavlje se nastavilo kod mladomisnikove rodne kuće.

Želimo obilje Božjeg blagoslova u daljnjem životu našeg mladomisnika, fra Perice!

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1440
Ovaj mjesecOvaj mjesec33627
UkupnoUkupno7169279

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102