Metković: Mlada misa fra Perice Maslaća

U nedjelju, 11. srpnja 2010., fra Perica Maslać (r. 1984.) je – u zajedništvu s braćom svećenicima, bogoslovima, sjemeništarcima, časnim sestrama i župljanima –  slavio mladu misu u crkvi Sv. Franje Asiškog na Kladi – Metković. Tako nakon pet godina župna zajednica župe Sv. Ilije proroka ponovno slavi mladu misu sa svojim mladomisnikom.

Procesija od mladomisnikove rodne kuće do crkve krenula je u 9. 30 sati. U procesiji je sudjelovalo mnoštvo rođaka, prijatelja i znanaca mladomisnika, a župni zbor je putem predvodio pjevanje. Mladomisnik je zajedno s kumom fra Ilijom Mikulićem, propovjednikom fra Josipom Repešom, župnikom fra Petrom Gulićem te ostalom braćom svećenicima (ukupno 22) i poslužiteljima u procesiji pristupio oltaru. Prije nego što je stupio u prezbiterij, njegovi su mu roditelji Slavko i Mirjana udijelili blagoslov. Mladomisnika je potom u ime župne zajednice pozdravio župnik, recital Mladomisniku je izvela Marieta Kežić te mu je sestra Lucija predala cvijeće.

Na početku misnog slavlja mladomisnik je blagoslovio vodu i poškropio okupljeno mnoštvo, a za to vrijeme zbor je pjevao Poškropi me izopom. Prvo čitanje pročitao je Marko Pažin, otpjevni psalam pjevala je Ivana Petrov, drugo čitanje pročitala je Ana Bajo, a evanđelje je navijestio fra Domagoj Volarević. Poslije pričesti je o. župnik izrekao župne obavijesti, a svoju zahvalu je uputio i mladomisnikov kum fra Ilija. Na kraju slavlja svi zajedno su zapjevali Tebe Boga hvalimo, a potom je mladomisnik s kolegama (fra Mario Radman, fra Josip Sušić i don Mato Brečić) udijelio svoj mladomisnički blagoslov. Nakon misnog slavlja uslijedilo je čestitanje prisutnih, uz neizostavno fotografiranje. KUD Metković ispred crkve je izveo prigodni program.

Slavlje je nastavljeno u Gabela Polju, u restoranu Dalmata – Jura Shop u zajedništvu s oko 900 uzvanika. Program je započeo Himnom te je fra Perica blagoslovio okupljene i pripremljeno jelo. Program u restoranu vodio je mladomisnikov kum fra Ilija: pročitani su mnogi brzojavi, izmijenili su se mnogi govornici, a na kraju se svima okupljenima obratio i sam mladomisnik; zahvalivši svima onima koji su na bilo kakav način pridonijeli ovom slavlju. Nije nedostajalo ni lijepe pjesme. U kasnim poslijepodnevnim satima okupljeni su se počeli razilaziti, a slavlje se nastavilo kod mladomisnikove rodne kuće.

Želimo obilje Božjeg blagoslova u daljnjem životu našeg mladomisnika, fra Perice!

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

24. srpnja - 2. kolovoza: Proslava Gospe od Anđela u Imotskom

31.7. - 2. 8.: Proslava Gospe od Anđela u Zaostrogu

31. srpnja: Sinj - Klape Gospi Sinjskoj - 2015.

1. kolovoza: Sinj - Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije

2. kolovoza: Sinj - Mons. Marin Barišić predslavi misu na Gospinu Gradu

2. kolovoza: Provincijal fra Joško Kodžoman predvodi slavlje Gospe od Anđela u Imotskom

4. kolovoza: Sinj - Dan svećenika, redovnika i redovnica Cetinskog kraja

4. kolovoza: Posveta crkve i oltara u Kninu

8.-9. kolovoza: Hodočašće mladih iz Solina u Sinj

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Duhovne vježbe - 2015.

Aktualno

Godina posvećenog života

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

************************

300. OBLJETNICA SLAVNE POBJEDE POD SINJEM UZ GOSPIN ZAGOVOR

(1715.-2015.)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta - KNIN

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2056
Ovaj mjesecOvaj mjesec76065
UkupnoUkupno3224484

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 117 

Administrator

franodoljanin@gmail.com