Sinj: Početak nove školske godine u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji

Nakon ljetnog predaha počela je nova školska godina. Ponovno su se na okupu našli profesori, vanjski učenici Franjevačke klasične gimnazije u Sinju kao i sjemeništarci u školskoj godini 2010./2011. Razrednici su podijelili u svojim razredima ovogodišnje rasporede i uputili ih u novu školsku godinu te ih ohrabrili za „nove pobjede“.

Početak škole obilježen je zazivom Duha Svetoga i slavljem svete mise koju je u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske predvodio ravnatelj mr. fra Josip Grbavac u koncelebraciji vikara provincije i gvardijana sinjskog samostana fra Bože Vulete kao i ostalih svećenika profesora na gimnaziji. Ravnatelj je u propovijedi upozorio učenike na izazove modernog vremena i probleme modernog čovjeka koji ne prepoznaje oaze Božje prisutnosti usporedivši ih s čovjekom koji beskrajno hoda pustinjom te našavši oazu, budući da ne vjeruje svojim očima misleći da je puka fatamorgana, umire na samom rubu oaze odustavši od dostizanja cilja. Na kraju svete mise provincijski vikar fra Bože Vuleta u ime provincijala fra Željka Tolića, koji je zbog zdravstvenih problema bio odsutan, uputio je nekoliko poticajnih misli učenicima.  

Nakon svete mise bilo je predviđeno fotografiranje svih učenika s profesorima i pojedinačno razreda sa svojim razrednicima, no kiša je odgodila fotografiranje do ljepšeg vremena.

Obilje Božjeg blagoslova i sretan početak nove školske godine svim učenicima i profesorima na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji!

J.S.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1125
Ovaj mjesecOvaj mjesec54851
UkupnoUkupno7521684

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 741