PODBABLJE: SVEČANA PROSLAVA SV. MIHOVILA

Mještani Podbablja Gornjeg svečano su u srijedu 29. rujna, proslavili blagdan sv. Mihovila svoga nebeskog zaštitnika i naslovnika svoje crkve koja se nalazi u zaseoku Gudelji uz samu granicu sa župom Runovići. Svečano misno slavlje predvodio je fra Vinko Gudelj, mjesni župnik pred oko 150 vjernika koji su ispunili prostor crkve i crkvenog dvorišta.

U svojoj homiliji propovjednik je rekao: „Sveti Mihovil, arkanđeo Mihael, predvodnik je nebeske anđeoske vojske i zaštitnik policije, čuvar i branitelj zajedništva. U Ivanovoj Apokalipsi opisuje se njegova borba sa zmajem, kojeg pobjeđuje, prikazujući ga kao ratnika s velikim raširenim krilima kako gazi i ubija zmaja ili sotonu. Boreći se sa sotonom Sv. Mihovil bdije nad ljudskim rodom želeći ga osloboditi sotone i grijeha.“ Svoju homiliju završio je riječima:  „Draga braćo i sestre, danas na svečev blagdan posebno zaželimo da nam Sveti Mihovil učvrsti temeljne i trajne vrijednosti u izgradnji kulture života u našoj domovini i našoj drevnoj župi Podbablje“.

Euharistijsko slavlje završeno je molitvom „Anđelu Čuvaru“ koju su izmolila djeca iz Podbablja Gornjeg okupljena oko svečevog kipa.

Uoči misnog slavlja održana je tradicionalna procesija kroz crkveno dvorište u kojoj su muškarci iz Podbablja Gornjeg nosili kip svoga zaštitnika.

Crkva svetoga Mihovila u Podbablju Gornjem/Gudelji, jedna je od pet crkvi koje se nalaze na prostranom teritoriju župe Podbablje te druga u samom Podbablju Gornjem. Izgrađena je 1941. godine na suhozidu kapelice koju je davno prije sagradio pop glagoljaš don Ante Radić Gudelj. Crkva je temeljito proširena 1991. godine, a u prošloj godini je kompletno uređen interijer crkve te su postavljena nova vrata. 

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3710
Ovaj mjesecOvaj mjesec63959
UkupnoUkupno7530792

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 146