Lišane: Proslava sv. Nikole Tavelića

U nedjelju, 14. studenoga 2010., u župi Lišane Ostrovičke proslavljen je blagdan sv. Nikole Tavelića, sveca kojem je posvećena župna crkva. Euharistijsko slavlje, uoči kojega je bila svečana svečana procesija oko crkve s početkom u 11.00 sati, predvodio je fra Zoran Kutleša, gvardijan samostana sv. Frane u Imotskom. U koncelebraciji su bili fra Ivan Nimac, definitor te gvardijan i župnik u Šibeniku na Šubićevcu; fra Šime Nimac, župnik župe Bast-Baška Voda i fra Jozo Jukić - župnik u župi Lišane.

Mješoviti župni zbor pjevao je liturgijske skladbe na prepoznatljivom napjevu župe Lišane Ostrovičke. Fra Zoran je u svojoj propovijedi istaknuo da je prošlo 40 godina od proglašenja svetim Nikole Tavelića koji je jedan od tri proglašena svetca iz hrvatskoga naroda. Naglasio je da nam sveci trebaju biti uzor u životu jer oni su svoje pouzdanje stavili u Boga jer se jedino u njega možemo pouzdati, te da tako i vjernici trebaju staviti svoje pouzdanje u Boga.  Istaknuo je sv. Nikolu Tavelića kao primjer svetca koji je unatoč svemu ostao vjeran Bogu i za to podnio mučeništvo, te kako je isto tako hrvatski narod kroz povijest trpio razna mučeništva.

Nakon svete mise župnik fra Jozo je pozvao braću fratre na ručak koji je protekao u lijepoj atmosferi i ugodnom bratskom razgovoru. Na ručku su uz koncelebrante bili prisutni i župnici okolnih župa.         

Galerija slika

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1940
Ovaj mjesecOvaj mjesec27301
UkupnoUkupno6441918

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com