Promina-Oklaj: Božićni koncert Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“

Na blagdan Krštenja Gospodinova 9. siječnja 2011. godine u 10.30 sati svetu misu u crkvi sv. Mihovila u Oklaju predvodio je fra Krešimir Mikelić, župnik, a za vrijeme mise pjevao je Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša. Nakon svete mise zbor "Neuma" održao je Božićni koncert. U iznimno ugodnom ambijentu više od dva stoljeća stare crkve nije bilo teško pronaći nadahnuće za izvedbu brižljivo uvježbavanog repertoara. Vrlo srdačna publika, koja voli glazbu i cijeni svaki trud, prepoznala je i nagradila  naporan rad pjevača koji stoji iza pripreme ovog koncertnog nastupa.

Na programu se moglo pronaći ponešto za istančani ukus svakog posjetitelja. Poruka božićne radosti i ljubavi do publike je doprla u skladnoj cjelini, od gregorijanskog korala (Puer nobis nascitur) na početku koncerta preko svjetski poznatih Adeste fideles, Couperinove Pastorelle, Händelove Joy to the world,  do crnačkih duhovnih pjesama i tradicionalnih hrvatskih (Preveliku radost, Narodi nam se) te Zajčevog dvopjeva Offertorium pastorale u izvedbi Lucije Kević i Josipe Prpa. Zborom je ravnala prof. Jelena Prpa uz klavirsku pratnju Monike Kasalo, a posjetitelje je kroz program koncerta vodila Josipa Ivić.

Radost i veselje božićnog vremena do ljubitelja glazbe su doprli preko božićnih koncerata koji su održani u župnoj crkvi u Drnišu, u samostanu sv. Ante Padovanskog u Šibeniku te već spomenutog koncerta u Oklaju.

Zbor od osnivanja djeluje pod umjetničkom palicom prof. Jelene Prpa. Uz ustrajan rad i entuzijazam voditeljice i članova zbora, „Neuma“  je postala nezaobilazni dio kulturnih događanja i proslava u duhovnom i svjetovnom životu ovoga kraja. Svim zaljubljenicima u zborsku glazbu vrata su i dalje otvorena. Zainteresirani se mogu javiti na probama (Društveni dom, utorkom i četvrtkom u 20:00) ili preko facebook stranice zbora ( http://www.facebook.com/pages/Gradski-pjevacki-zbor-NEUMA-Drnis/293600899472 ).

Josipa Prpa

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1180
Ovaj mjesecOvaj mjesec65949
UkupnoUkupno7449649

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103