Miljevci: Proslava svetkovine Imena Isusova i blagoslov novoizgrađene mrtvačnice

U župi Miljevci, kao i u još nekim župama koje pastoriziraju franjevci Provincije Presvetog Otkupitelja, svetkovina Imena Isusova zadržala je datumsko obilježje 14. siječnja kako se obilježavalo do reforme liturgijskog kalendara.

Misno slavlje u prigodi svetkovine predvodio je fra Jure Šimunović, meštar novaka s Visovca u koncelebraciji s fra Matom Gverićem, visovačkim gvardijanom, fra Ivanom Maletićem, župnikom i još desetak svećenika koji su došli s okupljenom župnom zajednicom zahvaliti presvetom Imenu Isusovu na svim dobročinstvima s kojima ih je dobri Bog obdario. Posebno je svečano bilo vidjet novake s Visovca koji su ove godine sudjelovali na liturgijskom slavlju jer prošle godine je to falilo ovoj župnoj zajednici koja živi za Visovački samostan i novake na Visovcu.

Liturgijsko slavlje je započelo u jedanaest sati slavljenjem i zvonjenjem crkvenih zvona i pjevanjem pjesme Radujte se narodi… Pjevanje je predvodio zbor župe Miljevci, uz svesrdnu podršku cijele okupljene župne zajednice koja voli pjevati Božićne pjesme pa i ovaj produžetak božićnog vremena daje poseban ugođaj ovoj svetkovini.

U svojoj prigodnoj propovjedi fra Jure je pozvao okupljenu zajednicu na štovanje Imena Isus i na kršćanski identitet koji bi se trebao očitovati u svim životnim situacijama u kojima se kršćani nalaze. Naglasio je važnost i osobnog predanja Imenu Isus i zagovoru da nas to Ime vodi u životu.

Na kraju liturgijskog slavlja svim nazočnim se obratio župnik fra Ivan zahvalivši dobrom Bogu na daru Isusa Krista i na proslavi ove svetkovine. Zahvalio je fra Juri i svim nazočnim na slavlju i pozvao ih da mole za nova duhovna zvanja i iz ove župne zajednice. Kako se planira uređenje crkve Imena Isusova u Drinovcima, sve nazočne je obavijestio o navedenim planovima i obavijestio ih da će misna slavlja do daljnjeg biti u prostoriji Miljevačkog sabora u 9.30 sati, a u Širitovcima u 11 sati.

Nakon misnog slavlja župnik je blagoslovio i novo izgrađenu mrtvačnicu koja je bila započeta s izgradnjom još za bivšeg župnika pok. fra Nediljka Jukića. Ova mrtvačnica će koristiti svima onima koji se pokopavaju na groblju u Drinovcima kao i onima u Širitovcima, ako to žele.

Župno slavlje svetkovine Imena Isusova nastavljeno je i za obiteljskim stolom u Vjeronaučnoj dvorani.

Fra Jure Šimunović predvodi misno slavlje uz koncelebraciju
fra Ivana Maletića, župnika, i fra Mate Gverića, gvardijana na Visovcu

Vjernici i zbor
Nova mrtvačnica

Sudionik

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas371
Ovaj mjesecOvaj mjesec69586
UkupnoUkupno7536419

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56