Miljevci: Proslava svetkovine Imena Isusova i blagoslov novoizgrađene mrtvačnice

U župi Miljevci, kao i u još nekim župama koje pastoriziraju franjevci Provincije Presvetog Otkupitelja, svetkovina Imena Isusova zadržala je datumsko obilježje 14. siječnja kako se obilježavalo do reforme liturgijskog kalendara.

Misno slavlje u prigodi svetkovine predvodio je fra Jure Šimunović, meštar novaka s Visovca u koncelebraciji s fra Matom Gverićem, visovačkim gvardijanom, fra Ivanom Maletićem, župnikom i još desetak svećenika koji su došli s okupljenom župnom zajednicom zahvaliti presvetom Imenu Isusovu na svim dobročinstvima s kojima ih je dobri Bog obdario. Posebno je svečano bilo vidjet novake s Visovca koji su ove godine sudjelovali na liturgijskom slavlju jer prošle godine je to falilo ovoj župnoj zajednici koja živi za Visovački samostan i novake na Visovcu.

Liturgijsko slavlje je započelo u jedanaest sati slavljenjem i zvonjenjem crkvenih zvona i pjevanjem pjesme Radujte se narodi… Pjevanje je predvodio zbor župe Miljevci, uz svesrdnu podršku cijele okupljene župne zajednice koja voli pjevati Božićne pjesme pa i ovaj produžetak božićnog vremena daje poseban ugođaj ovoj svetkovini.

U svojoj prigodnoj propovjedi fra Jure je pozvao okupljenu zajednicu na štovanje Imena Isus i na kršćanski identitet koji bi se trebao očitovati u svim životnim situacijama u kojima se kršćani nalaze. Naglasio je važnost i osobnog predanja Imenu Isus i zagovoru da nas to Ime vodi u životu.

Na kraju liturgijskog slavlja svim nazočnim se obratio župnik fra Ivan zahvalivši dobrom Bogu na daru Isusa Krista i na proslavi ove svetkovine. Zahvalio je fra Juri i svim nazočnim na slavlju i pozvao ih da mole za nova duhovna zvanja i iz ove župne zajednice. Kako se planira uređenje crkve Imena Isusova u Drinovcima, sve nazočne je obavijestio o navedenim planovima i obavijestio ih da će misna slavlja do daljnjeg biti u prostoriji Miljevačkog sabora u 9.30 sati, a u Širitovcima u 11 sati.

Nakon misnog slavlja župnik je blagoslovio i novo izgrađenu mrtvačnicu koja je bila započeta s izgradnjom još za bivšeg župnika pok. fra Nediljka Jukića. Ova mrtvačnica će koristiti svima onima koji se pokopavaju na groblju u Drinovcima kao i onima u Širitovcima, ako to žele.

Župno slavlje svetkovine Imena Isusova nastavljeno je i za obiteljskim stolom u Vjeronaučnoj dvorani.

Fra Jure Šimunović predvodi misno slavlje uz koncelebraciju
fra Ivana Maletića, župnika, i fra Mate Gverića, gvardijana na Visovcu

Vjernici i zbor
Nova mrtvačnica

Sudionik

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1422
Ovaj mjesecOvaj mjesec29244
UkupnoUkupno6374348

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Administrator

franodoljanin@gmail.com