Zmijavci: Novo vijeće u mjesnom bratstvu

U nedjelju, 23. siječnja 2010. godine, na redovitoj mjesnoj skupštini pod predsjedanjem Mile Šuto, područne ministre Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva FSR-a, i fra Frane Doljanin, područnog duhovnog asistenta, u Zmijavcima je izabrano novo mjesno vijće Franjevačkog svjetovnog reda.  Nakon uvodne molitve sv. Elizabeti Ugarskoj, zaštitnici Fsr-a, koju je predvodio fra Frano Doljanin, Ankica Šabić, predsjednica, podnijela je kratki izviještaj o dosadašnjem radu i životu mjesnog bratstva. Mjesno bratstvo ima 35 članova, 2 novaka i jednog simpatizera.

Riječi pozdrava, zahvalnosti i poticaja uputio je fra Frano Laco, duhovni asistent. Naglasio je kako je važno da članovi FSR-a žive ono što su obećali jer tada, poput sv. Franje i Klare, mogu svojim životom privlačiti i druge, osobite mlađe članove. Izrazio je nadu da će, upravo preko zagovora i pomoć sv. Franje i Klare, novo vodstvo dati jedan novi zamah u ovom mjesnom bratstvu. Zahvalio je posebno Ankici Šabić za ljubav i žrtvu koju je pokazala kao predsjednica te sestri Jasni za veliki doprinos u ovom mjesnom bratstvu.

Nakon pozdrava Mile Šuto, područne ministre, nekoliko riječi uputila je i s. Jasna Kasalo istaknuvši kako je važno, uz poticaje i pozive drugima, rasvijetliti što stvarno znači biti član FSR-a jer još uvijek ljudi nemaju pravu sliku. Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice, pristupilo se obredu izbora.

Obred izbora za novo mjesno vijeće započeo je zazivom Duha Svetoga, čitanjem evanđeoskog teksta i nekoliko poticajnih riječi fra Frane Doljanina, područnog duhovnog asistenta. Za novo mjesno vijeće, prema Obredniku FSR-a, izrabrani su:

  • Jasna Šabić, ministra
  • Ankica Šabić, zamjenica ministre
  • Tatjana Karoglan, tajnica
  • Darija Piplica, blagajnica
  • Nevenka Šuto, voditeljica formacije

Obred izbora završio je blagoslovom, a zatim su se svi okrijepili u župskoj dvorani.

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1800
Ovaj mjesecOvaj mjesec27161
UkupnoUkupno6441778

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com