München: Godišnja skupština udruge "Ruke dobrote"

U nedjelju, 6. veljače 2011. Udruga "Ruke dobrote" koju vodi gvardijan Fra Ante Vuk Buljan održala je godišnju skupštinu u Hrvatskoj katoličkoj misiji, Schwanthalerstr. 96. Prvo je slavljena sveta misa u 17 sati u crkvi sv. Pavla za branitelje i dobročinitelje udruge koju je slavio gvardijan fra Ante Vuk Buljan.  

Zbog velikog interesa ne samo članova nego i podupiratelja udruge, susret je održan u kapeli bl. Alojzija Stepinca. Sve prisutne pozdravio je gosp. Božo Mihaljević, socijalni radnik i prenio pozdrave fra Tomislava Dukića koji zbog obveza nije mogao biti prisutan održavanju skupštine. Nakon toga gvardijan je izmolio molitvu za branitelje i izvijestio o poslovanju udruge kroz proteklu godinu, dotaknuvši i 2009. godinu. Iz izvješća se moglo vidjeti kako iz godine u godinu broj darivatelja raste, a isto tako pojavljuju se i novi slučajevi teških bolesnika kojima udruga pomaže, od djece do odraslih osoba koje su potrebne novčanih sredstava za različite operacije i lijekove.

Dirljivo je bilo svjedočenje Franje Lučića kojemu je udruga pomogla kod operativnog zahvata produljenja noge i kao normalan čovjek vratio se na svoj posao i svojoj sretnoj obitelji. Uime obitelji zahvalio se i gosp. Peter Glavaš uskliknuvši: "Neka profesionalizam udruge prijeđe na sve nas". Gvardijan je odgovorio: "Treba nam samo trun dobre volje, a svjesni smo i svojih granica". Zahvalio je svima, pozdravivši vicekonzula gosp. Antu Bagarića, a sve prisutne pozvao na zakusku u Dom bl. Alojzija Stepinca. Dug je bio red onih koji su uplaćivali svoje priloge za udrugu "Ruke dobrote". 

 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2026
Ovaj mjesecOvaj mjesec39237
UkupnoUkupno6954571

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 101 

Administrator

franodoljanin@gmail.com