München: Godišnja skupština udruge "Ruke dobrote"

U nedjelju, 6. veljače 2011. Udruga "Ruke dobrote" koju vodi gvardijan Fra Ante Vuk Buljan održala je godišnju skupštinu u Hrvatskoj katoličkoj misiji, Schwanthalerstr. 96. Prvo je slavljena sveta misa u 17 sati u crkvi sv. Pavla za branitelje i dobročinitelje udruge koju je slavio gvardijan fra Ante Vuk Buljan.  

Zbog velikog interesa ne samo članova nego i podupiratelja udruge, susret je održan u kapeli bl. Alojzija Stepinca. Sve prisutne pozdravio je gosp. Božo Mihaljević, socijalni radnik i prenio pozdrave fra Tomislava Dukića koji zbog obveza nije mogao biti prisutan održavanju skupštine. Nakon toga gvardijan je izmolio molitvu za branitelje i izvijestio o poslovanju udruge kroz proteklu godinu, dotaknuvši i 2009. godinu. Iz izvješća se moglo vidjeti kako iz godine u godinu broj darivatelja raste, a isto tako pojavljuju se i novi slučajevi teških bolesnika kojima udruga pomaže, od djece do odraslih osoba koje su potrebne novčanih sredstava za različite operacije i lijekove.

Dirljivo je bilo svjedočenje Franje Lučića kojemu je udruga pomogla kod operativnog zahvata produljenja noge i kao normalan čovjek vratio se na svoj posao i svojoj sretnoj obitelji. Uime obitelji zahvalio se i gosp. Peter Glavaš uskliknuvši: "Neka profesionalizam udruge prijeđe na sve nas". Gvardijan je odgovorio: "Treba nam samo trun dobre volje, a svjesni smo i svojih granica". Zahvalio je svima, pozdravivši vicekonzula gosp. Antu Bagarića, a sve prisutne pozvao na zakusku u Dom bl. Alojzija Stepinca. Dug je bio red onih koji su uplaćivali svoje priloge za udrugu "Ruke dobrote". 

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1351
Ovaj mjesecOvaj mjesec59221
UkupnoUkupno7526054

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60