Šibenik-Šubićevac: Proslava Gospe Lurdske

Uz Sv. Antu, glavnog zaštitnika našeg samostana i župe, kao suzaštitnica se slavi Gospa Lurdska. Za proslavu blagdana pripremali smo se kroz trodnevnicu.

Prvi dan trodnevnice misno slavlje u 18 sati predvodio je fra Tomislav Brekalo, župnik Bilica. Drugi dan trodnevnice trebao je predvoditi fra Ante Vukušić, ali je zbog sprovoda oca fra Stojana Damjanovića bio odsutan pa je misno slavlje predvodio fra Damir Ćiro Čikara. Treći dan misno slavlje je predvodio fra Ivan Vidović, župnik Gospe van Grada.

Kroz trodnevnicu je na misnim slavljima pjevao župni zbor, a prije mise molila se krunica koju je predmolio fra Dragan Međugorac. Također je postojala mogućnost ispovijedi za sve koji su zaželjeli.

Na sam blagdan mise su bile u 7 i 18 sati. Svečano misno slavlje u 18 sati predvodio je fra Mirko Klarić, župnik Meteriza. Koncelebrirali su župnici iz okolnih župa nastanjeni u samostanu na Šubićevcu. Zahvaljujemo dragoj Majci što nam je omogućila da ju dostojno proslavimo. Zahvaljujemo i svim svećenicima koji su predvodili mise trodnevnice i onima koji su ispovijedali. Preporučamo se u molitve nebeske Majke i nadamo se kako ćemo blagdan Gospe Lurdske iz godine u godinu svečanije i dostojnije slaviti.

Galerija slika 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1639
Ovaj mjesecOvaj mjesec54155
UkupnoUkupno6969489

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 101 

Administrator

franodoljanin@gmail.com