Brnaze: Primanje članova u FSR

Nakon pripreme i molbe kandidata da mogu ući u Franjevački svjetovni red i započeti vrijeme formacije koje će ih dovesti do zavjetovanja, u petak 10. veljače 2011. godine, na spomendan bl. Alojzija Stepinca, primljeni su u filijali Brnaze (župa Sinj) novi članovi u Franjevački svjetovni red. Vjernici se trodnevnicom pripremaju proslaviti Majku Božju Lurdsku u nedjelju, 13. veljače 2011. godine. 

Nakon molitve Majci Božjoj Lurdskoj, prvog dana euharistijsko slavlje predvodio je fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent za FSR i Framu. Na završetku euharistijskog slavlja Obredom primanja u Franjevački svjetovni red kandidati su započeli svoj hod. U svojoj molbi kandidati su izrazili želju da budu primljeni u FSR da bi „s većim marom i zauzetošću proživljavali i spoznavali krsnu milost i posvećenje te da bi nasljedovali Isusa Krista prema nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu“.

U koncelebraciji je bio fra Luka Norac Kevo, župni vikar Brnaza, koji je na kraju slavlja izazio zahvalu svima koji su primljeni te izrazio veliku radost zbog ovoga događaja.

Fra Luka Norac Kevo i primljeni članovi FSR-a

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas391
Ovaj mjesecOvaj mjesec34537
UkupnoUkupno6449154

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45 

Administrator

franodoljanin@gmail.com