SINJ: Proslava bl. Alojzija Stepinca i prigodna tribina

U četvrtak, 10. veljače, u svetištu Gospe Sinjske prigodnim programom obilježen je spomendan bl. Alojzija Stepinca. Središnje euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je dr. fra Špiro Marasović, uz koncelebraciju devetorice svećenika. U propovijedi je fra Špiro istakao lik bl. Stepinca, velikog čovjeka na visokom položaju, koji je bio svjedok Isusa Krista sve do smrti.

Poslije svete mise, u organizaciji udruge Cjelovit život organizirana je tribina Odnos prema krizi u hrvatskom društvu, na kojoj je predavanje održao fra Špiro. Tribina je započela u 19 sati u dvorani Posljednja večera, a bilo je prisutno 80-ak slušatelja. Na početku se svima obratila dr. Tanja Kodžoman-Križanac, predsjednica Udruge, koja je predstavila fra Špira. U temu tribine nazočne je uvela prof. Tatjana Kovač-Lovrić. Potom je uslijedilo predavanje, u kojem je fra Špiro govorio o ekonomskoj i političkoj krizi, kojih je uzrok moralna kriza. Također, osvrnuo se i na značajke kapitalizma, naglasivši veliku važnost osobne odgovornosti.

Nakon predavanja, uslijedila je rasprava, u kojoj je naglašeno da vjernici-laici u društvu trebaju biti mnogo aktivniji, a ne isključivo nijemi promatrači. Na kraju, svima se obratio gvardijan fra Bože Vuleta i zahvalio svima, osobito članovima Udruge i predavaču fra Špiru Marasoviću.

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1098
Ovaj mjesecOvaj mjesec39743
UkupnoUkupno7109284

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77