Zmijavci: Proslava Gospe Lurdske i Dan bolesnika

Veliko mnoštvo vjernika okupljenih u župnoj crkvi Svih Svetih u Zmijavcima proslavilo je u petak 11. veljače spomendan Gospe Lurdske i Dan bolesnika.

Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje pred prepunom crkvom Svih Svetih koja je izgrađena još davne 1895. godine na temeljima starije crkve Sv. Ante iz 1821. godine, predvodio je imotski dekan, gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša uz domaćeg župnika fra Franu Lacu, župnika u Podbablju fra Vinka Gudelja, župnika u Runovićima fra Mladena Prolića kao i fra Miju Šabića, duhovnika u Franjevačkom sjemeništu u Sinju te don Antu Karoglana.

Svoju propovijed gvardijan Kutleša započeo je primjerom o Gospinoj skromnosti kazavši kako se ona odlučila ukazati u Lurdu upravo poniznoj i skromnoj djevojčici Bernardici jer je neizmjerno cijenila poniznost i čistoću. Osvrnuo se i na Dan bolesnika kazavši kako Crkva posebno poštuje bolesnike jer oni su oni koji pate i žrtvuju se te da svi vjernici moraju pomoći svojem bližnjem koji pati i žrtvuje se ne samo molitvom nego i djelima.

Posebno se osvrnuo na Godinu obitelji kazavši kako je je Gospa zaštitnica svih obitelji. Istaknuo je kako je i sama Marija rasla u svetoj obitelji svojih roditelja Joakima i Ane te da nije čudno da je ona kasnije bila dio Svete obitelji kao Bogorodica . Kazao je kako se svi današnji roditelji moraju ugledati u Gospine obitelji te obratiti posebnu pažnju i ljubav u odgajanju svoje djece.

Tijekom svete mise pjevao je Mješoviti pjevački zbor iz župe Zmijavci uz orguljašku pratnju njihove dugogodišnje voditeljice s. Jasne Kasalo. Na kraju svete mise svima se prigodno zahvalio fra Frano Laco župnik u Zmijavcima koji je potom podijelio svakom vjerniku voštanu svijeću koje su upaljene nošene u procesiji kroz crkveno dvorište, a na čelu procesije bio je Gospin kip te župni barjaci. Uoči svete mise bila je molitva Gospine krunice.

Galerija slika 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1821
Ovaj mjesecOvaj mjesec50885
UkupnoUkupno7434585

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30