Zagreb: Blagoslov i otvaranje Studentskog doma

Na svetkovinu Majke Božje Lurdske, 11. veljače 2011. godine, dr. fra Željko Tolić, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, blagoslovio je studentski dom u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. O. Provincijal je istakao da „ona ljubav koja nam je u srcu, ovim činom je odjelotvorena. Franjevačka bratska ljubav, ljubav prema potrebnima u našem društvu, našim studentima iz primjerenih katoličkih obitelji ovim znakom pažnje je postigla svoj cilj: Non sibi soli vivere sed et aliis proficere – Ne samo sebi živjeti nego i drugima koristiti“. Tim riječima o. Provincijal pokazao je gestu bratskog prihvaćanja studenata.

Nakon blagoslova o. Provincijal službeno je otvorio Studentski dom i izrazio dobrodošlicu prvim studentima. Osim o. Provincijala i gvardijana, kod blagoslova i otvaranja bili su prisutni i još neki članovi samostanske obitelji koji su također srdačno pozdravili studente i zaželjeli radost boravka u ovom domu.

U dom su primljeni: Petar Bašić (Imotski), Antonio Bejić (Šibenik), Josip Jukić (Osijek), Ivan Perić (Tomislavgrad) i Nikola Romić (Metković). Studenti ostvaruju pravo na smještaj na temelju preporuke župnika vlastite župe. Studentski dom ima devet jednokrevetnih soba, a u svakoj sobi omogućen je pristup tehničkim pomagalima. Studentima je na raspolaganju i zajednička čajna kuhinja. Osim znanstvenog usavršavanja, veliku važnost u životu studenata ima i njihovo duhovno sazrijevanje u čemu im pomažu franjevci koji žive i djeluju u crkvi Majke Božje Lurdske. 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas364
Ovaj mjesecOvaj mjesec40374
UkupnoUkupno7176026

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56