Zagreb: Blagoslov i otvaranje Studentskog doma

Na svetkovinu Majke Božje Lurdske, 11. veljače 2011. godine, dr. fra Željko Tolić, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, blagoslovio je studentski dom u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. O. Provincijal je istakao da „ona ljubav koja nam je u srcu, ovim činom je odjelotvorena. Franjevačka bratska ljubav, ljubav prema potrebnima u našem društvu, našim studentima iz primjerenih katoličkih obitelji ovim znakom pažnje je postigla svoj cilj: Non sibi soli vivere sed et aliis proficere – Ne samo sebi živjeti nego i drugima koristiti“. Tim riječima o. Provincijal pokazao je gestu bratskog prihvaćanja studenata.

Nakon blagoslova o. Provincijal službeno je otvorio Studentski dom i izrazio dobrodošlicu prvim studentima. Osim o. Provincijala i gvardijana, kod blagoslova i otvaranja bili su prisutni i još neki članovi samostanske obitelji koji su također srdačno pozdravili studente i zaželjeli radost boravka u ovom domu.

U dom su primljeni: Petar Bašić (Imotski), Antonio Bejić (Šibenik), Josip Jukić (Osijek), Ivan Perić (Tomislavgrad) i Nikola Romić (Metković). Studenti ostvaruju pravo na smještaj na temelju preporuke župnika vlastite župe. Studentski dom ima devet jednokrevetnih soba, a u svakoj sobi omogućen je pristup tehničkim pomagalima. Studentima je na raspolaganju i zajednička čajna kuhinja. Osim znanstvenog usavršavanja, veliku važnost u životu studenata ima i njihovo duhovno sazrijevanje u čemu im pomažu franjevci koji žive i djeluju u crkvi Majke Božje Lurdske. 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas85
Ovaj mjesecOvaj mjesec51556
UkupnoUkupno7435256

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36