Zagreb: Blagoslov i otvaranje Studentskog doma

Na svetkovinu Majke Božje Lurdske, 11. veljače 2011. godine, dr. fra Željko Tolić, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, blagoslovio je studentski dom u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. O. Provincijal je istakao da „ona ljubav koja nam je u srcu, ovim činom je odjelotvorena. Franjevačka bratska ljubav, ljubav prema potrebnima u našem društvu, našim studentima iz primjerenih katoličkih obitelji ovim znakom pažnje je postigla svoj cilj: Non sibi soli vivere sed et aliis proficere – Ne samo sebi živjeti nego i drugima koristiti“. Tim riječima o. Provincijal pokazao je gestu bratskog prihvaćanja studenata.

Nakon blagoslova o. Provincijal službeno je otvorio Studentski dom i izrazio dobrodošlicu prvim studentima. Osim o. Provincijala i gvardijana, kod blagoslova i otvaranja bili su prisutni i još neki članovi samostanske obitelji koji su također srdačno pozdravili studente i zaželjeli radost boravka u ovom domu.

U dom su primljeni: Petar Bašić (Imotski), Antonio Bejić (Šibenik), Josip Jukić (Osijek), Ivan Perić (Tomislavgrad) i Nikola Romić (Metković). Studenti ostvaruju pravo na smještaj na temelju preporuke župnika vlastite župe. Studentski dom ima devet jednokrevetnih soba, a u svakoj sobi omogućen je pristup tehničkim pomagalima. Studentima je na raspolaganju i zajednička čajna kuhinja. Osim znanstvenog usavršavanja, veliku važnost u životu studenata ima i njihovo duhovno sazrijevanje u čemu im pomažu franjevci koji žive i djeluju u crkvi Majke Božje Lurdske. 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1480
Ovaj mjesecOvaj mjesec29302
UkupnoUkupno6374406

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Administrator

franodoljanin@gmail.com