München: Duhovna obnova i Stepinčevo

Proslava zaštitnika HKM München bl. Alojzija Stepinca započela je trodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio dr. fra Ante Vučković. Svaku večer u 18 sati moljena je sv. krunica. Iza krunice bio je duhovni nagovor, a potom sveta misa i klanjanje pred Presvetim Sakramentom. Vjernici su imali prigodu za sv. ispovijed-sakrament pomirenja. Liturgijske pjesme uz gitaru predvodila je Daniela Sisgoreo-Morsan. Pred oltarom je bila izložena slika bl. Alojzija Stepinca i moći koje je misiji darovao kardinal Josip Bozanić. Prvu večer fra Ante je posvetio svoj duhovni govor jednom od temeljnih tekstova u Bibliji za naš život, a to su Božje zapovijedi. Protumačivši zapovijedi ustvrdio je da je svakom pojedincu, obitelji i narodu potreban jedan oslonac u životu. Zapovijedi su jedan takav oslonac, izričaj Božje ljubavi prema čovjeku. Preko tri tisuće godina taj biblijski tekst iz Ponovljenog zakona pomagao je ljudima što valja činiti da se život osloni na nešto što ga mora nositi. Jedan oslonac za naš narod u teškim vremenima bio je i bl. Alojzije Stepinac. U homiliji za vrijeme svete mise fra Ante je govorio o važnosti utjehe u našem životu.

Drugu večer duhovnu riječ posvetio je padu prvoga čovjeka i prve žene-Istočnom grijehu, a u homiliji je govorio o Isusovom ozdravljanju bolesnika. Poslije svete mise svećenici su polagali ruke na bolesnike i sve one koji su to željeli mažući ih blagoslovljenim maslinovim uljem. Treću večer fra Ante je govorio o važnosti prijateljstva i o važnosti pogleda. Uz Isusa možemo učiti o prijateljstvu i preko njega smo uvučeni u  odnos s Bogom. U pogledu s njime otvara se pogled za nas same. Tu večer sv. misu predvodio je vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac.

U nedjelju je svete mise u kapeli bl. Alojzija Stepinca i u crkvi St. Michael predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac. Govorio je o bl. Alojziju Stepincu kao čovjeku vjere u teškim vremenima drugog svjetskog rata koji je pokazivao ljubav prema ljudima bez obzira na vjeru, nacionalnost i opredjeljenje. Iznio je svoja osobna iskustva, zatim svjedočanstvo Stepinčevih neprijatelja i kroz tekstove  samoga Stepinca pokazao koliko je bio prožet bogoljubljem, rodoljubljem, odanošću Crkvi i svetošću života. Biskup je na temelju jednoga pisma što ga je Stepinac pisao hrvatskim obiteljima u iseljeništvu, pozvao sve hrvatske obitelji na obnovu života, jer obitelj je temelj društva, Crkve i svijeta. Ujedno je potaknuo sve prisutne da se s papom Benediktom XVI. koji će uskoro pohoditi Hrvatsku ujedinimo u molitvi za naše obitelji. Za vrijeme svete mise pjevao je crkveni zbor pod vodstvom s. Nikoline Bilić. Riječi zahvale uime svećenika, časnih sestara, đakona, Božjeg naroda o. biskupu i voditelju duhovne obnove fra Anti Vučkoviću izrekao je župnik HKM München fra Tomislav Dukić.

.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1808
Ovaj mjesecOvaj mjesec50872
UkupnoUkupno7434572

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36