Stuttgart Zentrum: Duhovna obnova

Duhovna je obnova započela 11. veljače 2011. u u crkvi St. Joseph (Finkenstr. 36) u 18. 30 sati. Kako smo taj dan proslavili i spomendan Gospe Lurdske te svjetski dan bolesnika, u punoj je crkvi molitveni zanos i razmišljanje nad vrijednostima koje neprimjetno i polagano zaboravljamo, a koje su očuvale stoljetnu snagu i vitalnost hrvatskog naroda, fra Branimir naglasio kao ono što ne smijemo zaboraviti ako želimo vlastitu budućnost. Poslije svete mise bio je blagoslov bolesnika i svih onih koji osjećaju rane na duši i tijelu. Dan bolesnika ustanovio je papa Ivan Pavao II. 1992. godine, kako bi potaknuo sve ljude, bez obzira na vjeru i svjetonazor, da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih te da ne zaboravimo da su mnogi potrebni naše pomoći.

Drugi je dan duhovna obnova započela u 18.00 sati u crkvi St. Hedwig (Möhringen,  Lieschingstr. 48). U izrazito dobro popunjenoj crkvi fra Branimir je u dugom ispitu savijesti na početku svete mise posebno naglasio da se čuvamo opasnosti umišljanja da nemamo grijeha, živeći u uvjerenju da su drugi na putu krivnje i potrebe za obnovom. U svojoj je propovijedi naglasio, s posebnim naglaskom na odnose u obitelji, da tebamo više cijeniti jedni druge, međusobno se ljubiti i poštivati.

Svete su mise u nedjelju svečano proslavljene u svim crkvama. Kako smo posebno slavili našeg zaštitnika i moralnu vertikalu hrvatskog naroda, blaženog Alojzija, fra Branimir je u propovijedima na svim misama govorio o životu i djelu velikana našeg naroda, ukratko prošao njegov život te se posebno osvrnuo i naglasio da trebamo nešto naučiti iz težine i mnogih križeva koje su nosili naši preci kako bismo imali svoju državu. Među njima je i blaženi Alojzije koji je svima nama snaga, poticaj i nada da u našem narodu nije sve tako crno kako to žele prikazati mnogi naši neprijatelji.

Fra Branimir je pozvao sve da se mole Gospodinu da naš blaženik uskoro bude proglašen svetim te slavljen i čašćen diljem svijeta, a ne samo među Hrvatima!

Posebno je bilo svečano u crkvi St. Eberhard u 15.00 sati, kada su mladi i ministranti u narodnim nošnjama u svečanoj procesiji pokazali i dio kulturnog etnoblaga koje imamo. U prepunoj crkvi fra Nediljko se na kraju svete mise zahvalio fra Branimiru što je našao vremena da dođe ohrabriti nas i potaknuti da nastavimo tamo gdje su časni i sveti ljudi naše povijesti stali.

Hvala našem bratu Branimiru i neka sve koji su sudjelovali u duhovnoj obnovi i sve one za koje smo molili dotakne Božja ljubav po zagovoru blaženog Alojzija!

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas97
Ovaj mjesecOvaj mjesec51568
UkupnoUkupno7435268

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43