Vancouver: Proslava Stepinčeva

U župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru svečano je proslavljen u nedjelju, 13. veljače, dan blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Euharistijska slavlja s početkom u 10.00 i 11.15 sati predvodio je i propovijedao o. fra Jure Hrgović, student klasičnih jezika u Washingtonu. Pred mnoštvom vjernika fra Jure je u propovijedi naglasio kako je Stepinčeva čvrstoća proizlazila iz njegove vjere, a posebno se očitovala u čuvanju jedinstva s Katoličkom Crkvom. Nuđena mu je sloboda za u zamjenu za jedinstvo s Crkvom, što je on odlučno odbio i za to platio ne samo slobodom nego i životom. Tako je postao svijetli uzor vjere i ljubavi prema Bogu, Crkvi, narodu i domovini....

Drugi dio slavlja odvijao se u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra. Pred više od pet stotina prisutnih opet je fra Jure održao kratko predavanje o našem blaženiku, a slavlje su uzveličali: crkevni zbor i forlkorna društva Hrvatski Vitezoni i Tamuraški orkestar Kardinal Stepinac.

U župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru djeluju fra Dujo Boban, župnik, i fra Drago Gverić, župni vikar, članovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. O životu i radu u toj župi možete pogledati na stranici župe www.heartofmary.ca.

Galerija slika 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas78
Ovaj mjesecOvaj mjesec42173
UkupnoUkupno6658297

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45 

Administrator

franodoljanin@gmail.com