Knin: Duhovna obnova prethodila primanjima i obećanjima u Frami

Dvodnevna duhovna obnova članove Frame u Zaostrogu, 22. i 23. siječnja, prethodila je primanjima i obećanjima u Franjevačkoj mladeži u Kninu. Primanja i obećanja bila su u Kninu u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta.

Svaka frama redovito svake godine ima primanja novih članova kao obnovu obećanja onih koji su već članovi Frame. Svojim obećajemo želimo nastaviti slijediti put našega svetog oca Franje. Naravno, primanjima i obećanjima prethodi duhovna obnova koja je ove godine bila u Zaostrogu. Duhovna obnova započela je u jutarnjim satima ispred samostana svetog Ante odakle smo zajedno krenuli prema Zaostrogu sa našim duhovnim asistentom fra Ivanom Lukačom. Nakon dolska u Zaostrog i lijepog dočeka fra Ivice Omazića, gvardijana, započeli smo s duhovnom obnovom.

Prvog dana duhovnu obnovu je predvodio fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. Fra Frano nam kroz prispodobu o dva sina i prezentaciju o Frami pokušao približiti i usporediti život u franjevačkoj mladeži i naš svakodnevni život. U tišini i povučenosti svatko je od nas razmislio zašto je zapravo ovdje i što možemo konkretno učiniti u našem bratstvu. Moramo priznati da smo se malo zamislili na fra Franinim riječima. Nakon predavanja, u kojem smo mogli postavaljati pitanja i razgovarati, bilo je vrijeme za osobno razmišljanje te priprema za pokorničko bogoslužje i euharistijsko slavlje. Slijedećeg dana duhovnu obnovu je predvodio fra Ivan Lukač, naš duhovni asistent. Nakon zajedničke molitve Jutarnje slavili smo svetu misu i imali rad po manjim grupama. Imali smo, također, slobodnog vremena koje smo iskoristili za šetnju do mora koje je predivno i uživali u pogledu. Nakon šetnje uz obalu otišli smo na ručak, a zatim se spremili za povratak. Zahvalili smo gvradijanu fra Ivici Omaziću za gostoprimstvo i krenuli za Knin gdje smo stigli u poslijepodnevnim satima.

Nakon duhovne obnove slijedila su primanja i obećanja. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Damir Ćiro Čikara, duhovni asistent Frama Meterize i Šubićevac, 23. siječnja 2011. s početkom u 18.00 sati u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu. U koncelebraciji je bio i fra Ivan Lukač, duhovni asistent Frame Knin. Mi, kninski framaši dobro smo istražili svoja srca i promislili da li zaista želimo biti istinski dio Frame. Iako nekima od nas ovo nije bio prvi put, srce nam je bilo jednako uzbuđeno kao i onima koji su se tek primali.

Nakon što smo pristupili u krug kao zajednica te izrekli molitve i čvrsto obećali da ćemo i dalje biti dio Frame svim srcem i bez prekida slijediti put našeg svetog oca Franje potpisali smo se u knjigu te dobili tau kao znak članstva Franjevačke mladeži. Slavlje primanja i obećanja proslavili smo u samostanskoj dvorani svetog Ante sa susjednim Framama iz Šibenika – Šubićevac, Meterize i Gospa van Grada, a s njima su bili i njihovi duhovni asistenti fra Damir Ćiro Čikara i fra Perica Maslać.

Klaudija Ćosić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas850
Ovaj mjesecOvaj mjesec70844
UkupnoUkupno7613345

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49