Imotski: Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Tolić

U nedjelju 27. veljače za vrijeme euharistijskog slavlja, u crkvi Sv. Frane u Imotskom, s početkom u 10.30 sati, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, krstio je Katarinu Tolić, peto dijete u obitelji Daria i Lidije Tolić.

Istovremeno otac Nadbiskup je uz malu Katarinu Tolić krstio još četvero djece iz Župe: Ivana Vilenicu – Šuto, Ivanu Vujčić, Katarinu Grančić i Ninu Skako. Uz gvardijana, župnika i dekana fra Zorana Kutlešu,  koncelebrirali  su don Mario Popović, nadbiskupov tajnik i fra Ante Kukavica, svećenik franjevac iz Osijeka -  rođeni Vinjančanin. Na početku Euharistije, fra Zoran je u ime župljana i subraće iz samostana i samostanskog okružja srdačno pozdravio Nadbiskupa, rekavši da je bio ugodno iznenađen viješću da će Župu, u ovoj godini u Nadbiskupiji posvećenoj obitelji, posjetiti njen pastir. Pjevanje tijekom slavlja je predvodio dječji zbor pod ravnanjem s. Sofije Vuković. Prvo čitanje navijestio je Dario Tolić, otac petog djeteta, ministar bratstva FSR-a u Imotskom i aktivni župljanin u župi Sv. Frane. Evanđelje je navijestio don Mario Popović. U homiliji mons. Marin Barišić je potaknuo obitelji na hrabri i svjedočki život kao važan preduvjet autentičnog odgoja djece u čovještvu i vjeri. Izrazio je i svoju radost i zahvalnost Bogu što je kao pastir Mjesne Crkve mogao predsjedati ovom slavlju i podijeliti sakrament Krštenja novim članovima Crkve.

Na koncu misnog slavlja Nadbiskup je uručio prigodni dar obitelji Tolić, koji Nadbiskupija inače uručuje obiteljima s četvero i više djece, od koje je i on također dobio uzvratni prigodni dar.  I ostale obitelji novokrštenika, Nadbiskup je darovao spomen darom.

Na kraju je o. župnik zahvalio Bogu od koga sve dolazi, obiteljima novokrštenika na otvorenosti novom životu, ocu Nadbiskupu te svima koji su pridonijeli svečanosti ovog doista posebnog slavlja.

Galerija slika 

 
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1495
Ovaj mjesecOvaj mjesec46427
UkupnoUkupno7115968

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60