Split: Sastanak uredničkog vijeća 'Službe Božje'

U četvrtak, 24. veljače 2011. godine, u franjevačkom samostanu na Trsteniku održan je sastanak uredničkog vijeća liturgijsko-pastoralne revije 'Službe Božje'. Na sastanku su sudjelovali fra Anđelko Domazet, fra Vicko Kapitanović, don Ante Mateljan, fra Dušan Moro, don Mladen Parlov, don Ivica Žižić.

Nakon uvodne molitve, koju je predvodio fra Anđelko Domazet, članovi uredništva kratko su se osvrnuli na proslavu 50 godina izlaženja časopisa 'Služba Božja' koja je održana u franjevačkom samostanu na Trsteniku 12. studenoga 2010. godine.

Glavna tema sastanka bila je uređivanje časopisa 'Služba Božja', koji izlazi četiri puta godišnje, s posebnim naglaskom na izbor tema i dogovaranje suradnje. Uredništvo je svjesno tradicije časopisa, ali i promjena koje su nastale i koje treba uvažiti. Uredničko vijeće predložilo je da barem jedan broj godišnje bude 'tematski broj'.

Članovi uredništva smatraju da teološki časopis 'Crkva u svijetu' i liturgijsko-pastoralna revija 'Služba Božja' imaju vrlo važnu ulogu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Sadržaj časopisa 'Služba Božja' obuhvaća područje praktične teologije (liturgija, homiletika, crkveno pravo, religiozna pedagogija, katehetika, moralka, pastoralna teologija). Praktična teološka razmišljanja o društvenoj stvarnosti žele pomoći u oblikovanju crkvenoga pastoralnog života u suvremenomu svijetu. 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1483
Ovaj mjesecOvaj mjesec72102
UkupnoUkupno7455802

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36