München: Mladi iz Splita i Metkovića oduševili

Od petka do nedjelje (4. do 6. ožujka) HKM München ugostila je zborove mladih pjevača iz župa: Gospe od Zdravlja–Split i sv. Ilije – Metković.  

Mješoviti zbor mladih župe Gospe od Zdravlja (62), u subotu, u 19 sati izveo je duhovni koncert u kapeli Bl. Alojzija Stepinca. U jednosatnom programu izveli su: P. Wagner – Pjevajte Gospodinu; J. Požgaj-Laudate Dominum; H.Ophoven-Cantate Domino; D.Grgat-Laudate Dominum; G.Croce-Cantate Domino; F.Bernik-Ave Maria; S.Grgat-Zdravo Marijo; E.Elgar-Ave verum; G.P. da Palestrina – Sicut cervus; C.Saint-Saens-Ave verum; G.F. Händel-Aleluja; M. Čačija – Gospe Sinjska, Majko Rame; S.Grgat-Ave Maria. Dirigirao je fra Stipica Grgat, a na orguljama je svirala s. Zorislava Radić. Zaslužili su na kraju veliki pljesak, a to im je bio poticaj da i u nedjelju, za vrijeme svete mise u crkvi St. Michael pokažu svoj bogati repertoar, te su svojim poletom i izričajnom snagom dali puninu i svježinu glazbenoj strani liturgijskog slavlja. Uime vjernika zahvalio im se fra Tomislav Dukić, župnik HKM München.

Mladi iz Metkovića (38) predvođeni svojim župnikom fra Petrom Gulićem, predvodili su liturgijsko pjevanje na nedjeljnim sv. misam u kapeli Bl. Alojzija Stepinca i u crkvi. St. Gabriel. Sviranjem na različitim instrumentima i zvonkim glasovima učinili su oba liturgijska slavlja uistinu svečanima, i na najbolji mogući način dali  slavu Bogu, a njihov župnik fra Petar koji je kao bivši voditelj misije i njen dušobrižnik ugradio punih četrnaest godina u njenu duhovnu izgradnju, predvodeći oba misna slavlja i održavši propovijedi, pozvao je vjerničko mnoštvo na vjernost Bogu kao čvrstoj stijeni na kojoj se grade naši životi za vječnost. Dugotrajni pljesak na obje mise, bio je znak zahvalnosti mladima koji su toga dana osvježili i obogatili misna slavlja.

Na kraju treba zahvaliti svim obiteljima koje su ugostile mlade iz Splita i Metkovića, te HKM München na čelu sa župnikom fra Tomislavom, njegovim suradnicima svećenicima i časnim sestrama franjevkama od Bezgrešne iz Šibenika za gostoprimstvo na zajedničkom objedu zadnjega dana u domu Bl. Alojzija Stepinca i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremanju i posluživanju jela, bilo kao članovi Misijskog vijeća, bilo kao dobrotvori.

Mladi su također iskoristili prekrasno vrijeme za razgledavanje Münchena. Mladima iz Metkovića u pokazivanju grada bio je na raspolaganje fra Filip Mimica kojemu pripada riječ zahvalnosti. 

.

 

Predstava "Blago" privukla djecu  i njihove roditelje

U nedjelju, 6. ožujka kapela Bl. Alojzija Stepinca, Schwanthalerstr. 96,  u 15 sati oživjela je posjetom djece i njihovih roditelja. Na programu je bila predstava "Blago", kazališta Tvornice lutaka iz Zagreba.  Sjaj u očima koordinatorice Hrvatske dopunske nastave Marije Krstulje i učiteljice Kristine Krznar zbog tako velikog odaziva.  Došla su djeca ne samo iz Münchena, nego i okolnih škola Augsburga i drugih bližih gradova. Prisutna je bila i konzulica Sanja Sütto.

U toj predstavi mogli smo doživjeti kako se ljubav isprepliće s hrvatskom tradicijom i mistikom nekih prošlih vremena, a namjenjena je djeci predškolske i školske dobi. Priča počinje ponovnim susretom Jure i Dušice (duha i čovjeka na koje je bačena kletva Crne kraljice), nakon stotinu godina njenog samovanja u napuštenoj kući. Neverbalna predstava "Blago" njeguje animaciju predmeta u igrano-lutkarskoj igri, otvorenog tipa. Scenski pokret brižno slijedi starinske plesove u kombinaciji sa suvremenim, kao poruka da možemo živjeti u modernom svijetu, ali i zadržati tradiciju i mudrost.  

Nakon predstave, sve prisutne u kapeli, župnik fra Tomislav Dukić pozvao je na kolače u dom Bl. Alojzija Stepinca.

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2394
Ovaj mjesecOvaj mjesec51458
UkupnoUkupno7435158

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48