Ludwigsburg: Nastupi zborova

U nedjelju, 27. veljače, mladi iz Wuppertala pjevali su za vrijeme mise, koju je predvodio fra Ante Maleš, voditelj misije, u 11.30 sati u Dreieinigkeit u Ludwigsburgu. Mladi su svojim pjevanjem izmamili oduševljenje i pljesak. Poslije svete mise Wuppertalcima je pripremljen zajednički ručak s folklorašima iz Ludwigsburga u prostorijama zajednice Sv. Petar i Pavao. Nakon objeda djeca i mladi iz Wuppertala pozdravili su se suznih očiju sa svojim bivšim župnikom fra Antom. Ovaj susret ostat će svima u lijepom sijećanju u nadi da će se ovakav susret održati i u Wuppertalu.

U subotu, 26. veljače, u SKV - Turnhalle, Eglosheim - Ludwigsburg, Tammerstr. 30., folklorne grupe iz Wuppertala i Ludwigsburga zajednički su slavili poklade-Fascing. Program je  započeo u 18.00 sati. Nastupili su mali domaći folkloraši i mali folkloraši iz hrvatske katoličke misije Wuppertal. Također su nastupili i mladi folkloraši iz misije Ludwigsburg i folklorna grupa "Zagreb" iz katoličke misije Wuppertal. Svirali su TS "Zlatni vezovi" iz Reutlingen-a.

Program je započeo molitvom i pozdravom fra Ante Maleša, župnika u Ludwigsburgu. Nakon molitve fra Ante je pozdravio s osobitim veseljem svoje bivše župljane iz Wuppertala, mali i veliki folklor „Zagreb“ na čelu s njigovim vođama Anđelkom Marić i Pistom Babli, te konzula RH. U pratnji TS „Zlatni vezovi“ započeo je ples i pjesma. U pauzi su nastupile folklorne grupe djece iz Ludwigsburga i Wuppertala. A u toku večeri i velike folklorne grupa iz Wuppertala i Ludwigsburga. Zanimljiv je bio nastup grupe iz Ludwigsburga gdje su se muškarci preobukli u djevojke a djevojke u muškarce. Birala se i najbolja maska dječja i odraslih. Jela i pića nije nedostajalo. Također i bogata tombola se dijelila. Tamburaši su izvodili kola i pjesme cijele Hrvatske i Bosne i Hecegovine. Tako je večer prekratko trajala sve do iza pola noći.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas7
Ovaj mjesecOvaj mjesec51478
UkupnoUkupno7435178

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37