Ludwigsburg: Nastupi zborova

U nedjelju, 27. veljače, mladi iz Wuppertala pjevali su za vrijeme mise, koju je predvodio fra Ante Maleš, voditelj misije, u 11.30 sati u Dreieinigkeit u Ludwigsburgu. Mladi su svojim pjevanjem izmamili oduševljenje i pljesak. Poslije svete mise Wuppertalcima je pripremljen zajednički ručak s folklorašima iz Ludwigsburga u prostorijama zajednice Sv. Petar i Pavao. Nakon objeda djeca i mladi iz Wuppertala pozdravili su se suznih očiju sa svojim bivšim župnikom fra Antom. Ovaj susret ostat će svima u lijepom sijećanju u nadi da će se ovakav susret održati i u Wuppertalu.

U subotu, 26. veljače, u SKV - Turnhalle, Eglosheim - Ludwigsburg, Tammerstr. 30., folklorne grupe iz Wuppertala i Ludwigsburga zajednički su slavili poklade-Fascing. Program je  započeo u 18.00 sati. Nastupili su mali domaći folkloraši i mali folkloraši iz hrvatske katoličke misije Wuppertal. Također su nastupili i mladi folkloraši iz misije Ludwigsburg i folklorna grupa "Zagreb" iz katoličke misije Wuppertal. Svirali su TS "Zlatni vezovi" iz Reutlingen-a.

Program je započeo molitvom i pozdravom fra Ante Maleša, župnika u Ludwigsburgu. Nakon molitve fra Ante je pozdravio s osobitim veseljem svoje bivše župljane iz Wuppertala, mali i veliki folklor „Zagreb“ na čelu s njigovim vođama Anđelkom Marić i Pistom Babli, te konzula RH. U pratnji TS „Zlatni vezovi“ započeo je ples i pjesma. U pauzi su nastupile folklorne grupe djece iz Ludwigsburga i Wuppertala. A u toku večeri i velike folklorne grupa iz Wuppertala i Ludwigsburga. Zanimljiv je bio nastup grupe iz Ludwigsburga gdje su se muškarci preobukli u djevojke a djevojke u muškarce. Birala se i najbolja maska dječja i odraslih. Jela i pića nije nedostajalo. Također i bogata tombola se dijelila. Tamburaši su izvodili kola i pjesme cijele Hrvatske i Bosne i Hecegovine. Tako je večer prekratko trajala sve do iza pola noći.

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas52
Ovaj mjesecOvaj mjesec30357
UkupnoUkupno6375461

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 181 

Administrator

franodoljanin@gmail.com