Split: Područna skupština Frame

U subotu, 5. ožujka samostan sv. Josipa te splitska župa sv. Obitelji bili su domaćini redovitoj proljetnoj skupštini Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područja. Skupština kojoj je predsjedala područna predsjednica Ana Mikulić započela je molitvom Jutarnje koju je predvodio fra Miljenko Vrabec, područni duhovni asistent kao i župnik župe Gospe od Pojišana. Nakon molitve domaćini susreta fra Zvonimir Brusač i Zdenko Plenković, predsjednik Frame sv. Obitelji održali su kratak govor o djelovanju Franjevačke mladeži u gradu Splitu kao i župi, dok je fra Zvonimir pobliže objasnio dolazak franjevaca trećoredaca na prostore Splita te je iskoristio priliku da bi predstavio djelovanje istih u samostanskoj zajednici sv. Josipa.

Radni dio skupštine odnosio se na usvajanje zapisnika jesenske područne skupštine koja je održana u Rožatu, a koja je bila izborna.

Posebna pozornost skupštine bila je usmjerena na ovogodišnji nacionalni susret Franjevačke mladeži, a koji se održao zadnji put 2007.g. Ovaj nacionalni susret koji će se održati u Imotskom od 13.- 15. svibnja pod geslom «Zajedno u Kristu» okupit će više od 1000 framaša iz cijele Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Jedna od točaka  bila je i terminologija područnih susreta, a kojom je odlučeno da će se u rujnu ove godine održati škola animatora Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame, u listopadu područni susret Frame, a u prosincu jesenska skupština Frame.

Predstavljen je i ovogodišnji hod Frame koji će se održati na ljeto, a na relaciji: Proložac - Sinj - Asiz.

Također su spomenuti susreti odgovornih u formaciji te izabrana je nova kontakt osoba za list Tau, list Franjevačke mladeži u Hrvatskoj.

Poseban naglasak je bio i na dolasku o. Pape u Hrvatsku i potreba za organiziranjem prijevoza za isti.

Skupština je završila u poslijepodnevnim satima zajedničkim radom po grupama u kojima se odgovornima u mjesnim bratsvima posvijestila kolektivna odgovornost za dobro i dobrobit društva. Rad po grupama je pripremila područna voditeljica formacije, Perina Granić.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas21
Ovaj mjesecOvaj mjesec37232
UkupnoUkupno6952566

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 124 

Administrator

franodoljanin@gmail.com