Drniš: Održan kapitul zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame

Područno vijeće Zadarsko-šibenskog područnog bratstva organiziralo je I. područni kapitul u Drnišu 19. ožujka 2011. godine s početkom u 9.00 sati. Ovogodišnji kapitul održao se pod geslom: „Počnimo braćo ispočetka, jer do sada gotovo ništa ne učinismo!“ po uzoru na riječi sv. Franje. Na kapitulu je bilo 129 framaša.

Na područni kapitul odazvali su se: Frama Drniš, Frama Knin, Frama Lišane, Frama Meterize, Frama Šubićevac, Frama Varoš, Frama Arbanasi (Zadar), Frama Sv. Ivan Krstitelj (Zadar). Na početku svim framašima i duhovnim asistentima riječ pozdrava i dobrošlice uputili su fra Božo Morić, župnik, i gosp. Ante Dželalija, gradonačelnik Drniša, koji je bio i dobročinitelj ovog susreta. Nakon pozdravnih riječi, kratki duhovni nagovor održao je fra Ivan Lukač, područni duhovni asistent.

Voditelji programa bili su Luca Kundid, područna predsjednica, Marko Plavčić, područni voditelj formacije, i fra Kristijan Kuhar, područni duhovni asistenti. Nakon uvodnog predavanja, koje je održao fra Damir Ćiro Čikara, uslijedio je rad po grupama. 

Nakon ručka, kojeg su pripremili članovi FSR-a iz mjesnog bratstva Drniš, uslijedio je odmor, a zatim opet rad po grupama i plenum. Prije euharistijskog slavlja bila je mogućnost za sakrament pomirenja. Fra Mario Radman na kraju je zahvalio svim sudionicima, a posebno svim dobročiniteljima koji su pomogli na ostvarenju ovoga kapitula koji je prvi put održan u župi Drniš. Framaši su se počeli polako odlaziti kućama oko 18.00 sati.

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas142
Ovaj mjesecOvaj mjesec48352
UkupnoUkupno7184004

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67