10. obljetnica utemeljenja i blagoslova Caritasove pučke kuhinje u Kninu

Caritasova pučka kuhinja u Kninu 21. ožujka obilježava desetu obljetnicu blagoslova i otvaranja. Kroz deset godina Caritasova pučka kuhinja pripremila je i podijelila 333.161 obrok. Svakodnevno kuha za 53 obitelji ili 90 siromaha. Kroz proteklih deset godina u kuhinji se hranilo 164 obitelji, tj. 359 siromaha.

Kuhinju financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi posredstvom Centra za socijalnu skrb iz Knina, te dobročinitelji iz domovine i svijeta. U dogovoru s Caritasom biskupije Šibenik i uz financijsku pomoć Šibensko-kninske županije od 1. lipnja 2009. u Caritasovoj pučkoj kuhinji krenuo je novi program dostave toplih obroka na kućne adrese starijim, bolesnim i invalidnim osobama koji po obroke ne mogu dolaziti u Caritasovu pučku kuhinju. U ovom programu svakodnevno se kuha za 11 obitelji kojima se Caritasovim vozilom dostavlja 22 obroka.

Šibenski biskup Ante Ivas je 21. ožujka 2001. blagoslovio i svečano otvorio Caritasovu pučku kuhinju u Ul. VII. gardijske brigade br. 17. Prigodom blagoslova i otvorenja kuhinje biskup je, između ostaloga, kazao kako "trebamo vidjeti čovjeka u nevolji i pomoći mu usprkos svemu i kako je Bog blagoslovio sve dobre ljude i ovo djelo i neka tako bude i unaprijed". Caritasova pučka kuhinja otvorena je na inicijativu tadašnjeg ravnatelja Caritasa biskupije Šibenik mons. Slavka Mikelina. Otvaranje kuhinje dogovorili su 1. rujna 2000. biskup Ivas, mons. Mikelin, tadašnji dekan i kninski župnik fra Ivan Nimac i gvardijan samostana sv. Ante fra Petar Klarić.

Protekle godine 11. listopada 2010. navršila se deseta obljetnica utemeljenja i djelovanja kninskog Caritasa. Voditelj Caritasa kninski župnik i gvardijan fra Petar Klarić zahvaljuje svim dobročiniteljima u domovini i svijetu i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ublažavanju boli siromašnih ljudi kroz proteklih deset godina preko Caritasa i Caritasove pučke kuhinje u Kninu. (IKA)

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1463
Ovaj mjesecOvaj mjesec29285
UkupnoUkupno6374389

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com