Imotski: Dramski prikaz Muke Gospodinove

Ako se za neki događaj može reći da ne  ostavlja čovjeka vjernika ravnodušnim, to je onda nesumnjivo živi prikaz Muke našega Gospodina Isusa Krista. I ove godine sve je započelo na Cvjetnicu u 20 sati sa scenom Posljednje večere, pa preko Getsemanija, Pilatova suđenja, susreta s Majkom i Šimunom  Cirencem sve do scene Golgote i Uskrsnuća. Oko tisuću kostimiranih glumaca amatera učinilo je Grad na gori  na nekoliko sati hrvatskim Jeruzalemom.

Na početku i na kraju prikaza sve nazočne od srca je pozdravio gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša, ne zaobilazeći u svom govoru ni hrvatski Veliki petak koji nam se dogodio po bezočnoj presudi hrvatskim generalima, kojima je u čast na samom koncu zapjevana hrvatska duhovna pobudnica Do nebesa nek se ori razliježući se s povijesne Tvrđave Topana daleko u noć, budeći  nadu u tužnim potresenim srcima. Kako ne spomenuti jedinstvo i angažiranost Imoćana koji su uložili silan napor u ostvarenju još jedne Imotske Muke, a na poseban način dvoje ljudi, fra Antu Babića idejnog tvorca i redatelja i Vesnu Ujević, neumornu župljanku umjetnicu po čijem naporu i zlatnim rukama osta trajan zapis vjere.

Imotska Pasija dovela je u Imotski na Cvjetnicu velik broj hodočasnika ali i ponekog stručnjaka glume, od kojih izdvajamo gospodina Joška Juvančića, uglednog hrvatskog redatelja, iz čijih su se usta čule pohvalne riječi obzirom na izvedbu i sam ambijent Muke.

Na kraju valja spomenuti i nezaobilaznog, jedinog profesionalnog glumca Tomislava Martića, po dvanaesti puta u ulozi Isusa Krista, koji je kao i većina hrvata, vidno dirnut posljednjim nemilim zbivanjima u Hrvatskoj izjavio da je skupa s brojnim Imoćanima i dragim gostima došao zagrliti križ kao vrelo svjetla i snage za život u tamnim trenucima duše. 

 

.
.
 
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1289
Ovaj mjesecOvaj mjesec55015
UkupnoUkupno7521848

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 382