München: Dozivi i odzivi srca

U nedjelju, 27. ožujka, poslije nedjeljne svete mise u crkvi St. Paul, predstavljena je u velikoj dvorani misijskog centra Bl. Alojzije Stepinac, knjiga Barice (Barbare) Lorenz pod naslovom "Dozivi i odzivi srca". Predstavljanje knjige organizirao je Akademski krug koji djeluje pri HKM München.

Pozdravne riječi prisutnima uputio je gosp. Ante Moro, predsjednik Akademskog kruga. Među nazočnima bili su i svećenici: Fra Tomislav Dukić, župnik,  fra Božo Ančić St. i fra Jozo Župić. Gosp. A. Moro potom je predstavio gđu Baricu (Barbaru) Lorenz, rođenu u Zlataru. U rodnome kraju završila je osnovnu školu, gimnaziju u Zagrebu, studij germanistike i anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku studija preselila se u München, zaposlila se kao profesorica u minhenskim školama i osnovala obitelj. Sada obiteljski živi u Münchenu, s povremenim boravcima u Zlataru. Bila je i član misijskog vijeća. Bila je svima primjer samozatajnosti, i ponosni smo što je među nama, istaknuo je gosp. Moro. Pjesnički put započinje u osnovnoj školskoj dobi, nastavlja u gimnazijskim i studentskim danima te razdoblju profesionalnoga i obiteljskoga života. Njezina prva zbirka nosi naslov Molba Suncu, a druga zbirka nosi naslov Dozivi i odzivi srca.

Večer predstavljanja knjige protekla je kroz pjesmu, glazbu, recitiranje i čitanje tekstova. U glazbenom i recitatorskom dijelu nastupila je kćerka gđe Barice, Claudia Lorenz i unučad Marijan, Lucija i Nikolina. Tekstove su čitali Dario Coklica, Martina Coklica, Claudia Lorenz  i fra Jozo Župić.  Pjesme su čitane na kajkavskom, štokavskom i njemačkom jeziku. Među pročitanim pjesmama, pročitana je i pjesma pod naslovom: Fra Boži za oproštaj, pjesma spjevana u čast fra Boži Ančiću, tadašnjem voditelju Misije.

Gospođa Barica na kraju se zahvalila svima koji su došli. Cijela dvorana zapjevala joj je pjesmu Fala, a po želji maloga unuka otpjevana je pjesma Krist na žalu.

Potom je uslijedio domjenak. Svatko je mogao kupiti knjigu s potpisom autorice.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Meterize: Priče iz Vukovara

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Dani sv. Elizabete

************

Šibenik / Šubićevac

************

Šibenik / Šubićevac: Prikazivanje filma i humanitarna akcija

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2208
Ovaj mjesecOvaj mjesec37593
UkupnoUkupno7248526

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58