München: Dozivi i odzivi srca

U nedjelju, 27. ožujka, poslije nedjeljne svete mise u crkvi St. Paul, predstavljena je u velikoj dvorani misijskog centra Bl. Alojzije Stepinac, knjiga Barice (Barbare) Lorenz pod naslovom "Dozivi i odzivi srca". Predstavljanje knjige organizirao je Akademski krug koji djeluje pri HKM München.

Pozdravne riječi prisutnima uputio je gosp. Ante Moro, predsjednik Akademskog kruga. Među nazočnima bili su i svećenici: Fra Tomislav Dukić, župnik,  fra Božo Ančić St. i fra Jozo Župić. Gosp. A. Moro potom je predstavio gđu Baricu (Barbaru) Lorenz, rođenu u Zlataru. U rodnome kraju završila je osnovnu školu, gimnaziju u Zagrebu, studij germanistike i anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku studija preselila se u München, zaposlila se kao profesorica u minhenskim školama i osnovala obitelj. Sada obiteljski živi u Münchenu, s povremenim boravcima u Zlataru. Bila je i član misijskog vijeća. Bila je svima primjer samozatajnosti, i ponosni smo što je među nama, istaknuo je gosp. Moro. Pjesnički put započinje u osnovnoj školskoj dobi, nastavlja u gimnazijskim i studentskim danima te razdoblju profesionalnoga i obiteljskoga života. Njezina prva zbirka nosi naslov Molba Suncu, a druga zbirka nosi naslov Dozivi i odzivi srca.

Večer predstavljanja knjige protekla je kroz pjesmu, glazbu, recitiranje i čitanje tekstova. U glazbenom i recitatorskom dijelu nastupila je kćerka gđe Barice, Claudia Lorenz i unučad Marijan, Lucija i Nikolina. Tekstove su čitali Dario Coklica, Martina Coklica, Claudia Lorenz  i fra Jozo Župić.  Pjesme su čitane na kajkavskom, štokavskom i njemačkom jeziku. Među pročitanim pjesmama, pročitana je i pjesma pod naslovom: Fra Boži za oproštaj, pjesma spjevana u čast fra Boži Ančiću, tadašnjem voditelju Misije.

Gospođa Barica na kraju se zahvalila svima koji su došli. Cijela dvorana zapjevala joj je pjesmu Fala, a po želji maloga unuka otpjevana je pjesma Krist na žalu.

Potom je uslijedio domjenak. Svatko je mogao kupiti knjigu s potpisom autorice.

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas144
Ovaj mjesecOvaj mjesec30449
UkupnoUkupno6375553

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94 

Administrator

franodoljanin@gmail.com