Split (Gospa od Zdravlja): Izbori u mjesnom bratstvu FSR-a

U nedjelju, 10. travnja 2011. godine, na redovitoj mjesnoj skupštini pod predsjedanjem Mile Šuto, područne ministre Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva FSR-a, i fra Frane Doljanina, područnog duhovnog asistenta, u župi Gospe od Zdravlja izabrano je mjesno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda. Duhovni asistent FSR-a Gospe od Zdravlja je fra Marko Duran, gvardijan. Za razliku od mnogih mjesnih bratstava, ovo mjesno bratstvo redovito održava svoje susrete svake subote.

Nakon molitve i pozdravnih riječi pristupilo se izborima, koji su započeli zazivom Duha Svetoga i duhovnim nagovorom fra Frane. Za mjesno vijeće, prema Obredniku FSR-a, izrabrani su:

  • Mara Ljubić, ministra
  • Petar Zelić, zamjenik ministre
  • Marija Dragičević, tajnica
  • Lucija Lukan, blagajnica
  • Mihovil Šodan, voditelj formacije

Fra Frano Doljanin, čestitao je izabranima te upoznao prisutne o pripremi za proslavu 800. obljetnice utemeljenja Reda siromašnih sestara sv. Klare. Godina sv. Klare započinje na Cvjetnicu 17. travnja 2011., a završava na svetkovinu sv. Klare, 11. kolovoza 2012. godine. 

Svi članovi FSR-a, nakon završenih izbora, sudjelovali su u pobožnosti križnog puta i na euharistijskom slavlju koje je s početkom u 19.00 sati predvodio fra Marko Babić, profesor na KBF-u u Splitu.

..

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas364
Ovaj mjesecOvaj mjesec34510
UkupnoUkupno6449127

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 174 

Administrator

franodoljanin@gmail.com