Danilo: Duhovna obnova za sve župljane

Povodom prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se dogoditi u lipnju u Zagrebu, u župi sv. Danijela na Danilu održana je u ožujku cjelodnevna duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika. Prisustvovala su joj 22 para. Potaknut oduševljenjem roditelja s tog susreta, upriličena je duhovna obnova na koju su, ovaj put, pozvani svi župljani. Voditelj je bio fra Božo Vuleta, vikar Provincije i gvardijan u samostanu Gospe Sinjske.

Prvi dan obnove - petak – odvijao se na Kraljicama. Tu su pred 6 godina izgrađene kapelice (14) križnog puta, pa se inače župljani u korizmi okupljaju i obavljaju tu narodu priraslu pobožnost, a sve pod motom: «Za duhovni rast župe i da župljani ne umiru bez sakramenata». Tako je i ovog prvog dana duhovne obnove voditelj najprije predvodio pobožnost križnog puta, a potom je slavio s pukom sv. Misu. U svom izlaganju je na zoran način, vrlo blisko govorio o grijehu oholosti.

Drugog dana program se odvijao u dvorani (kapeli) kod župne kuće. Iako se nisu oglasila zvona s tornja crkve sv. Petra (ukradena su i stučena) i iz tog dijela župe odaziv vjernika je bio velik. Ovog dana tema izlaganja je bilo praštanje, oslobađanje od svega onoga što nam prječi da budemo bolji ljudi i vjernija slika onoga koga kao krštenici želimo životom nasljedovati. Nakon sat vremena – toliko je trajalo izlaganje, voditelj je dao prigodu za diskusiju i pitanja u kojoj je, između ostalog, «na tapet» došlo i pitanje o svećenstvu i celibatu. Susret tog dana završili smo molitvom desetice žalosnog otajstva krunice.

U oba dana obnovi je prisustvovalo do 130 vjernika. Duhovna obnova je završena u nedjelju moljenjem križnog puta i slavljenjem sv. Mise.

Prisutnik

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1421
Ovaj mjesecOvaj mjesec29243
UkupnoUkupno6374347

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51 

Administrator

franodoljanin@gmail.com