Framaši na specijalizaciji animatora instruktora

U razdoblju od 8.-10. travnja 2011. na Baškim Oštarijama održana je zadnja specijalizacija za animatora instruktora. Radi se o formaciji onih animatora koji će u svojim (nad)biskupijama voditi temeljnu formaciju i opću specijalizaciju za one koji će tek postati animatori vjerskog života za mlade na svojim područjima.

Na zadnjem susretu sudjelovalo je 40-ak animatora koji su se pripremali postati animatori instruktori. Sudionici su dolazili iz različitih krajeva Lijepe naše kao što su: Zagreb, Rijeka, Split, Šibenik, Drniš… ali i susjedne nam BIH.

Kroz cijelu specijalizaciju stječu se vještine govora, prezentiranja te uopće način i metode rada s mladima (od igara i plesova do razrade raznih ozbiljnijih životnih pitanja). Susreti su prožeti duhovnošću-molitve, sv. mise,  predavanja svećenika. Naravno, uz onaj ozbiljan rad, neizostavan je i zabavni dio ( vesele večeri na kraju svakog radnog dana).

Cijela specijalizacija se odvijala kroz tri vikend-susreta. U nedjelju 10. 4. 2011. na susretu koji  je završen svetom misom koju je predvodio mons. Mijo Gorski, podjeljeni su nam certifikati. Don Marinko Mlakić, povjerenik za mlade Šibenske biskupije, uručio je certifikate animatorima iz svoje biskupije. Šibenska biskupija postala je  bogatija za osam animatora instruktora od kojih su tri animatorice instruktorice ujedno i framašice, a to su: Maja Buha i Ana Lucić iz Frame Drniš i Lucija Kundid iz Frame Meterize.

Iskustvo doživljeno na specijalizaciji je nešto predivno. Naučila sam mnogo stvari, upoznala predivne ljude među kojima su i framaši iz drugih gradova. Nadam se da je ovo početak još boljeg rada s mladima u našim biskupijama i poticaj ostalima da nam se pridruže!

Lucija Kundid

.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas40
Ovaj mjesecOvaj mjesec51511
UkupnoUkupno7435211

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54