Zmijavci: Krštenje petog i šestog djeteta i Prva pričest

Za vrijeme euharistijskog slavlja na 2. uskrsnu nedjelju, 1. svibnja 2011. godine, u zmijavačkoj župnoj crkvi Svih Svetih, fra Frano Laco je krstio dvoje djece. Sakrament krštenja primili su maleni Josip Milas koji je šesto dijete u obitelji svojih roditelja Ante i Nade r. Ćapin, te Petar Šuto peto dijete Domagoja i Ivane r. Karin.

U župi je bilo osobito svečano jer je bilo i slavlje Prve svete pričesti. Za vrijeme euharistijskog slavlja 29 djece primilo je Prvu svetu pričest, a obitelji novokrštenih imali su razloga za dvostruko slavlje budući da su tom zgodom pričešćena brat i sestra od tek krštenih dječaka.

Fra Frano Laco, župnik, i s. Jasna Kasalo pripremili su prigodne i skladne recitacije koje su izveli sami prvopričesnici. U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Babić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i fra Mijo Šabić, duhovnik u sjemeništu u Sinju.

Na zavšetku slavlja svima je zahvalio fra Frano Laco, župnik, istaknuvši kako je ovo bio doista poseban dan za njegovu župu te je čestitao roditeljima na njihovoj hrabrosti što su se odlučili uključiti  u demografsku obnovu Hrvatske.

Ovom prigodom župnik je pročitao i prigodno pismo podrške splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića te im uručio prigodni novčani prilog pristigao od samog nadbiskupa. 

.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2251
Ovaj mjesecOvaj mjesec52433
UkupnoUkupno7042164

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63