Kelkheim: Proslavljen Majčin dan

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem Kelkheimu proslavila je u subotu 7. svibnja u Gradskoj dvorani prigodnim duhovno-kulturnim i zabavnim programom Majčin dan. Čisti prihod od proslave i od tombole u iznosu od 4000 eura bit će upućen stradalima od potresa u Japanu.

Sve je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman rekaviši kako je mjesec svibanj najljepši mjesec i posvećen je najvećoj ženi, Blaženoj Djevici Mariji. „Iz dana u dan okupljaju se brojni Gospini štovatelji i u crkvama i u kapelicama na molitvu krunice i tako slave Mariju – Djevu najsvetiju. Činimo i mi to u našoj župi utorkom i četvrtkom okupljeni oko Marijina lika. Potičemo vas da nam se pridružite barem u svojoj obitelji, ako ne možete stići u crkvu. I upravo u ovom mjesecu slavimo  svake godine Majčin dan – blagdan u čast majki i majčinstva. Majka je  najveći dar i najveće blago. U govoru o majci sve su riječi nedostatne, sve usporedbe blijede, sve pjesme nedopjevane. Ona je škola naša, ona nas je  naučila tko je čovjek, ljubav i dobrota. Ona je primjer i radost, jer ona je izvor života. Što majka znači, tek osjećamo kada je više nemamo. Zato poštujmo i volimo svoje majke, zahvaljujmo im jer Bogu i majci čovjek se nikada ne može dovoljno zahvaliti. I ovaj je naš večerašnji program dijelić zahvalnosti našim majkama, roditeljkama i ženama. Kao što je rođena majka samo jedna, tako je i nacionalna domovina samo jedna. Volimo ovo, poštujmo ovo gdje jesmo, ali za nas Hrvate, već blizu četrnaest stoljeća, jedna je domovina: Hrvatska, Bosna i Hercegovina. Majka nas je rodila, majka nam je domovina i majka Crkva koja nas okuplja u svoje krilo”, istaknuo je fra Marinko.

Pozdravnu riječ uputio je i novi generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Josip Špoljarić kojemu je to ujedno i prvi službeni posjet nekoj od hrvatskih misija i zajednica na području koje pokriva Konzulat. Posebno je čestitao majkama i ženama Majčin dan. Ujedno je istaknuo višestruko djelovanje domovinske Crkve među Hrvatima u Njemačkoj te je sve pozvao na plodnu suradnju. Prigodno pismo uputio je voditelj Japanske katoličke zajednice iz Frankfurta župnik Kawamoto istaknuvši kako se u toj zajednici okuplja oko 25 japanskih katolika te je izrazio zahvalnost toj hrvatskoj župi na prikupljenoj pomoći.

U programu su nastupili predškolci i 1. i 2. razred, plesna skupina “Hip-Hop” iz Bad Homburga, a izveden je i mini-obiteljski recital “Mama i tata”, prožet s više pjesama. Nastupili su i članovi malog folklora pod vodstvom Klare Benovčić, članovi srednjeg folklora pod vodstvom Tanje Kadoić i članovi velikog folklora pod vodstvom Dražene Brešić. Na kraju su djeca i mladi od 4. do 8 razreda izveli recitaju “Oj, zdravo svibnja Kraljice” i pjesmu “Najljepše riječi”. Nastup djece i mladih uvježbavala je pastoralna suradnica s. Magdalena Višić, a njihov nastup na orguljama pratio je Filip Barnjak. Priređena je i bogata tombola. Na kraju je fra Marinko majkama i ženama podijelio 300 licitarskih srca. Program je vodila Biljana Lončar. U zabavnom programu nastupio je domovinski glazbeni sastav «Dalmatino». Proslava Majčina dana završila je u nedjelju 8. svibnja župnim misnim slavljima u Bad Homburgu, Kelkheimu i Bad Sodenu.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Dan sjećanja na razaranje samostana

************

Vinjani: Sjednica Područnog vijeća OFS-a

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas786
Ovaj mjesecOvaj mjesec40874
UkupnoUkupno7507707

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48