Makarska: Fra Frano Botica proslavio 40 godina redovništva i 60 godina života

U crkvi Franjevačkog samostana u Makarskoj u povodu 40-te obljetnice njegova redovništva i 60-tog rođendana fra Frane Botice, u srijedu, 4. svibnja 2011. godine, slavljena je sveta misa koju je predvodio fra Luka Livaja. Na misi je sudjelovalo 17 svećenika, gvardijan samostana fra Miljenko Odrljin, makarski dekan don Pavao Banić i ostala braća svećenici i redovnici. Za orguljama je fra Domagoj Runje uveličao misno slavlje.

U propovijedi fra Luka Livaja je naglasio kako duljina dana ne čini starost časnom, nego razboritost i krepostan život. Poznavao je fra Franu od njegovog dolaska u novicijat i opisao ga kao marljivog i radinog mladića, čestitog i otvorenog. Govorio je o njemu kao umjetniku koji je sam naučio šivati i braću opskrbljuje misnicama i ostalim ruhom potrebnim za liturgijske obrede, kao i habite. Na ponos mu je i fratarski vrt o kojemu brine. Među braćom prozvan je „primariusom“ jer dok je bio na službi u Zagrebu skrbio je o bolesnima, pa su mu sva vrata bolnica bila otvorena. Moraš doseći kreposnu starost, uputio ga je fra Luka, misleći na svece čija je imena prije toga pročitao.

Fra Frano Botica rođen je u selu Ruda pokraj Sinja, gdje je sagradio kapelicu u povodu 800 godina franjevaca. Ukrasio je slikama u suvremenoj tehnici iz života sv. Franje. U kapeli će se slaviti sveta misa 21. svibnja 2011. godine, te će na najljepši način još jedanput proslaviti rođendan i četiri desetljeća redovništva sa svojim mještanima i prijateljima.

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1025
Ovaj mjesecOvaj mjesec39670
UkupnoUkupno7109211

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55