PAPA IVAN PAVAO II. i HKM Berlin

Da što više približe život i djelo Velikog Pape Ivana Pavla II. svećenici Hrvatske Katoličke misije su 2. travnja 2011. godine na obljetnicu smrti blaženog Pape Ivana Pavla II. vjeroučenicima svih uzrasta prikazali film o znamenitome Papi Ivanu Pavlu II.

Ovogodišnji krizmanici, koji će primiti sakramenat potvrde u mjesecu beatifikacije Ivana Pavla II., su tim istim povodom pod vodstvom fra Stipe Čirka razmatrali uz PREZENTACIJU koja je posvećena blaženome Papi.

Prezentacija o velikom Papi nastala je već prije tri godine u misiji kad je se održala uspješna radionica “Papa Ivan Pavao II” za djecu i mlade, koja je vizualizirana prekrasnim plakatima na njemačkom i hrvatskom jeziku u crkvi sv. Sebastiana.

"Veza" između HKM Berlin i Ivana Pavla II. seže već od 1984.g. Te godine je u Frankfurtu HKM Berlin osvojila prvo mjesto u natjecanju Vjeronaučne  Olimpijade pod vodstvom fra Duška Džimbega. Putovanje u Rim Ivanu Pavlu II. je bila nagrada. Tu su se osobno susreli sa Papom, te ih je pozdravio na hrvatskom jeziku.

2005. godine je cjelokupna HKM-Berlin molila devetnicu Božanskome Milosrđu neznajući da će tada Papa Ivan Pavao II. uoči Bijele nedjelje tj. Nedjelje Božanskoga Milosrđa, koju je Ivan Pavao II. uveo u crkvu,  izdahnuti. 

Uoči  beatifikacije HKM je u četvrtak, 28. travnja organizirala klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom razmatrajući misli i poruke pape Ivana Pavla II. koje je uputio prigodom posjeta Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, moleći se za DOMOVINU, GENERALE, OBITELJI i MLADE. 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1107
Ovaj mjesecOvaj mjesec43536
UkupnoUkupno7179188

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 299