Mješoviti zbor Gospe od Zdravlja na gostovanju u Grazu u Austriji

Mješoviti zbor Gospe od Zdravlja pozvan je na gostovanje od 20. do 22. svibnja 2011. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Grazu (Austrija). U petak, 20. svibnja s molitvom i preporukom dragoj Majci na Dobrome, uputili smo se svi radosni na jedno tako drago i dugo pripremano putovanje. Putovanje prema Grazu bilo je ugodno i veselo. Vozeći se predivnom hrvatskom autocestom i s planiranim odmorima, stigosmo na vrijeme u lijepi Graz. Na dogovorenom mjestu dočekaše nas naši tako ljubazni domaćini i povedoše nas u svoje domove. Iako smo prvi put vidjeli te drage ljude, učinilo nam se nakon kratkog susreta kao da se dugo poznajemo.

Po dobro pripremljenom planu ujutro smo se našli na dogovorenom mjestu i s našim glavnim organizatorom i prijateljem Jakšom Buljubašićem krenusmo u obilazak ovog predivnog srednjeevropskog grada. Katedrale, crkve, oslikana kuća, glavni trg, franjevački samostan, kuća umjetnosti, umjetni otok na Muri, uspinjača na Schlossberg, toranj sa satom i druge znamenitosti bili su nam svima novost i duhovno ispunjenje. Umorni od hodanja, u kasnim popodnevnim satima uputismo se na ručak u obližnje selo. Nakon obilate okrepe i razdragane pjesme, te riječi zahvale za darovanu okrepu, gospodinu Jošku Berketu, gradonačelniku grada Kaštela, vratismo se opet na spavanje kod naših domaćina.

Osvanula je nedjelja, dan Gospodnji. Čeka nas sv. Misa. Požurismo se u crkvu sv. Josipa u kojoj se svake nedjelje okupljaju hrvatski vjernici na sv. Misu i druge pobožnosti. Dupkon puna crkva, uglavnom mlađe populacije, neobično nas se dojmila, tako da smo pomislili: pa jesmo li se svi iselili iz drage nam Lijepe naše.

Ulazna pjesma "Uskliknite Bogu", oduševljeni pozdrav župnika fra Franje, zatim Misa u "B" - Duru J. Haydna, Kriste uskrsli, G. F. Händel-a, Ave Verum, i druge euharistijske pjesme, uveličale su svečanost liturgijskog slavlja pete uskrsne nedjelje u Grazu. Zatim kratki koncertni dio na kraju mise i oduševljeni pljesak razdraganih hrvatskih vjernika.

Nakon misnog slavlja uslijedio je svečani ručak te oproštaj od naših domaćina. S pokojom suzom na oku i puni dojmova uputismo se natrag prema Splitu, opet s molitvom i pjemom na usnama.

U kasnim večernjim satima stigosmo u Split obogaćeni još jednim novim i lijepim iskustvom. Od srca: Hvala svima!

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1667
Ovaj mjesecOvaj mjesec53138
UkupnoUkupno7436838

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 162