Zagreb: Ređenje za đakona fra Bože Mandarića

Na četvrtu uskrsnu nedjelju, nedjelju Dobrog pastira, 15. svibnja 2011. godine, u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, zaredio je fra Božu Mandarića za đakona na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Mons. Valentin Pozaić u homiliji je istaknuo važnost službe đakonata kao predanja i služenja Bogu i Crkvi te ređeniku poticajnim riječima izrazio ustrajnost na započetom putu služenja da bude poput Dobrog pastira. Nakon homilije biskup je polaganjem ruku i posvetnom molitvom kandidatu za đakonat podijelio sakrament svetoga reda đakonata.

Na ređenju su bili prisutni ređenikovi roditelji i rodbina, pater Ivo Antunović, dekan Filozofsko-teološkog studija Družbe Isusove, kao i braća franjevci iz samostana Majke Božje Lurdske, bogoslovi i mnogi župljani.

Fra Slaven Milanović Litre, gvardijan i župnik Majke Božje Lurdske, prenio je čestitke dr. fra Željka Tolića, provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji je bio spriječen nazočiti ređenju, te pozvao sve nazočne da u svoje molitve uključe ređenika i da mole za nova svećenička i redovnička zvanja.

Fra Božo Mandarić, sin Stipe i Marije r. Burilo,  u novicijat je ušao 2002. godine, a svečane zavjete položio 2008. godine.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

22. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas649
Ovaj mjesecOvaj mjesec51666
UkupnoUkupno6888448

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 205 

Administrator

franodoljanin@gmail.com