Zagreb: Ređenje za đakona fra Bože Mandarića

Na četvrtu uskrsnu nedjelju, nedjelju Dobrog pastira, 15. svibnja 2011. godine, u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, zaredio je fra Božu Mandarića za đakona na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Mons. Valentin Pozaić u homiliji je istaknuo važnost službe đakonata kao predanja i služenja Bogu i Crkvi te ređeniku poticajnim riječima izrazio ustrajnost na započetom putu služenja da bude poput Dobrog pastira. Nakon homilije biskup je polaganjem ruku i posvetnom molitvom kandidatu za đakonat podijelio sakrament svetoga reda đakonata.

Na ređenju su bili prisutni ređenikovi roditelji i rodbina, pater Ivo Antunović, dekan Filozofsko-teološkog studija Družbe Isusove, kao i braća franjevci iz samostana Majke Božje Lurdske, bogoslovi i mnogi župljani.

Fra Slaven Milanović Litre, gvardijan i župnik Majke Božje Lurdske, prenio je čestitke dr. fra Željka Tolića, provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji je bio spriječen nazočiti ređenju, te pozvao sve nazočne da u svoje molitve uključe ređenika i da mole za nova svećenička i redovnička zvanja.

Fra Božo Mandarić, sin Stipe i Marije r. Burilo,  u novicijat je ušao 2002. godine, a svečane zavjete položio 2008. godine.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas39
Ovaj mjesecOvaj mjesec54935
UkupnoUkupno7044666

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68