Visovac: Posjet novaka s Trsata

Već nekoliko godina naš visovački novicijat ide u posjete novacima sa Trsata, a tako i trastski kod nas. Mi smo posjetili Trsat u ožujku, a oni su nama uzvratili u svibnju. Boravili su tri dana. Stigli su u utorak, 17. svibnja u večernjim satima. Večernje druženje je bilo ugodno. Netko je pecao ribu, netko šetao, a neki su uživali u ljepotama Visovca.

Sutradan, u srijedu, poslije molitve i doručka krenuli smo u razgledavanje nacionalnog parka „Krka“. Prijepodne smo razgledali Skradinski buk. Putovali smo brodom stoga smo mogli uživati u ljepotama kanjona rijeke Krke i Visovačkog jezera. Iza ručka posjetili smo osobe s posebnim potrebama u Bratiškovcima,  a zatim smo posjetili stari gradić Skradin te Roški slap.

Drugi dan , u četvrtak, je slijedilo razgledavanje Sinja i Splita. U Sinju nas je dočekao župnik fra Nikica Ajdučić. Tu smo imali i Svetu misu u 10 sati, kojom je predsjedao fra Zoran Bibić, meštar trsatskih novaka. Poslije mise župnik nam je ukratko rekao o svetištu i štovanju Čudotvorne Gospe Sinjske, a pogledali smo i samostansku zbirku uz pratnju fra Mirka Mariće, kustosa zbirke. U samostanu smo ručali, a oko 14 sati smo krenuli smo prema Splitu. Prva lokacija je bio naš samostan Gospe od zdravlja. Malo smo se okrijepili, a zatim krenuli u razgledavanje Dioklecijanove palače. Vodič je bio fra Ante Branko Periša. Zadnje odredište bio je naš klerikat, gdje nas je ugostio fra Domagoj Runje, magistar bogoslova. Tu smo izmolili večernju te se malo družili s našim bogoslovima.

Treći dan našeg zajedničkog druženja posvetili smo razgledavanju Šibenika. Vodič nam je bio fra Perica Maslać. Razgledali smo stari dio grada, benediktinski samostan sv. Luce, samostan sv. Lovre, šibensku katedralu sv. Jakova, samostan sv. Franje franjevaca konventualaca, a na koncu našeg razgledavanja posjetili smo naš samostan sv. Ante na Šubićevcu. Ručak smo imali na Visovcu. Trsatski fratri krenuli su prema Trsatu oko 15 sati. Sva tri dana vrijeme je bilo toplo i sunčano, baš idealno za izlet.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2102
Ovaj mjesecOvaj mjesec49260
UkupnoUkupno5755141

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Administrator

franodoljanin@gmail.com