Visovac: Dan molitve za obitelj

Povodom pohoda pape Benedikta XVI. našoj domovini i Nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji kao duhovnu pripravu u svetištu Gospe Visovačke organiziran je "Dan molitve za obitelj" u nedjelju 29. svibnja, na 6. vazmenu nedjelju. Dobrodošlicu je okupljenima u perivoju oko samostana i crkve - svetišta Gospe Visovačke u ime franjevaca i novaka izrekao visovački gvardijan fra Mate Gverić.

Molitva krunica za obitelj s prigodnim tekstovima započela je u 10.30 sati. Molitvu krunice premolili su novaci i odgojitelji, a na kraju su svi zajedno izmolili prigodnu molitvu za obitelj. Nakon molitve krunice slijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Jure Šimunović, meštar novaka. Fra Jure je u homiliji naglasio važnost ljubavi u obitelji za sretan i zdrav rast i razvoj svakog člana obitelji i obitelji u cijelini. Izvršavanje zapovjedi je istinito samo ukoliko ih vršimo s ljubavlju. Vršenje zapovijedi bez ljubavi stvara napetost, suprostavljanje, opterećeuje i dovodi do stresnog stanja. Zato nam Isus kaže u Evađelju: 'Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati'  (Iv 14, 15). Ne možemo nekog ljubiti i ne vršiti zapovijedi. Ljubav pretpostavlja izvršenje zapovijedi. Kao što ljubav pretpostavlja izvršavanje zakona tako i zakoni, da bi bili izvešeni u svojoj punini, traže ljubav", rekao je fra Jure Šimunović.

Prije početka molitve krunice i za vrijeme euharistijskog slavlja bila je mogućnost za sakrament pomirenja. Molitva krunice, euharistijsko slavlje i mogućnost za sakrament pomirenja bili su prigoda za duhovnu priprava za susret sa sv. Ocem.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1156
Ovaj mjesecOvaj mjesec43585
UkupnoUkupno7179237

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90