Runovići – Podbablje: Slavlje sakramenta sv. krizme

Na 5. uskrsnu nedjelju, 22. svibnja, don Jure Vrdoljak, ovogodišnji krizmatelj i izaslanik oca nadbiskupa mons. Marina Barišića podijelio je sakrament potvrde krizmanicima u župama Runovići i Podbablje.

Runovići

Ovogodišnje misno slavlje u župi Runovići s početkom u 9.00 sati u crkvi Gospe od Karmela predvodio je don Jure Vrdoljak uz koncelebraciju fra Nedjeljka Jukića, profesora na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, fra Marka Babića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu te runovićkog župnika fra Mladena Prolića.

Nakon homilije, u kojoj je don Jure mladima naglasio njihovu ulogu u Crkvi te ih potakao da se čuvaju zla koje često i sami potenciraju, podijelio je sakrament Potvrde 33 krizmanika.

Uvod u ovo slavlje bila je svečana procesija iz crkvenog dvorišta u kojoj su krizmanici predvođeni ministrantima, svojim kumovima i roditeljima kao i svećenicima krenuli prema crkvi gdje je sve nazočne, a posebno ovogodišnjeg krizmatelja, pozdravio župnik fra Mladen Prolić koji je mukotrpno kroz proteklu godinu pripremao krizmanike za ovaj svečani dan, a nakon toga je uslijedio i pozdrav krizmanika.

Galerija slika 

.

Podbablje

Župljani župe Sv. Luke u Podbablju slavlje Krizme započeli su svečanim misnim slavljem u 11 sati koje je u crkvi Sv. Ante predvodio i propovijedao don Jure Vrdoljak uz suslavlje fra Marka Babića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, fra Vuka Buljana, gvardijana u St. Gabriel- Munchen te uz fra Ivana Jukića i župnika fra Vinka Gudelja.

Nakon uvodnog pozdrava koji je uputio župnik fra Vinko Gudelj te pozdrava krizmanice Mirne Karin, don Jure je održao propovijed u kojoj je mladima rekao da se čuvaju izazova i zla današnjice u koje je vrlo lako upasti jer su izazovi veliki.

Nakon propovijedi don Jure je podijelio sakrament potvrde 41 krizmaniku ove župe. Na kraju svete mise, tijekom koje je pjevao pjevački zbor pod ravnanjem s. Ljiljane Todorić, svima se zahvalio župnik fra Vinko Gudelj te je krizmaniku Tomislavu Patrlju za uspomenu udijelio Bibliju jer je iz najmnogobrojnije obitelji među svim ovogodišnjim krizmanicima budući da njegova obitelj broji šestero djece.

Dan, uoči slavlja sakramenta krizme, u župama Runovići i Podbablje, održan je susret krizmanika, roditelja i kumova sa ovogodišnjim krizmateljem te je održana ispovijed za njih. 

Galerija slika 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Dan sjećanja na razaranje samostana

************

Vinjani: Sjednica Područnog vijeća OFS-a

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas867
Ovaj mjesecOvaj mjesec40955
UkupnoUkupno7507788

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 87