Imotski: Predstavljena zbirka pjesama „Tišina“ fra Ivana Režića

U župnoj crkvi svetog Franje u Imotskom, u nedjelju navečer, predstavljena je prva zbirka pjesama fra Ivana Režića, župnog vikara u župi svetoga Franje u Imotskom. Zbirku pjesama pod naslovom „Tišina“ predstavili su recenzent Tomislav Najev, fra Vjeko Vrčić i sam autor, a pjesme iz zbirke krasnoslovili su glumac Tomislav Martić i urednica prof. Sanja Bago.

U prigodnom programu nastupio je zbor imotske Frame te  fra Kristijan Stipanović i fra Ivan Režić izvođenjem nekoliko pjesama u duetu. Knjigu, koja je po mišljenju mnogih jako lijepo uređena i tehnički dotjerana,  ilustrirala je Vesna Ujević.

„Svojim pjesmama fra Ivan Režić unosi, kako je istaknuo fra Vjeko Vrčić,  jedan od najstarijih svećenika u Hrvatskoj, smiraj u čovjekovu dušu, jer pjesnik piše o svojoj majci, potom majci Domovini, vremenima koja su bila teška za nju, ali unosi i optimizam koji hrabri i pozitivno djeluje na ljude. „Režić nije kruti pjesnik, on je pjesnik koji lebdi i daje pozitivnu energiju“, istaknuo je 98-godišnji fra Vjeko.

„Tišina je najveći prijatelj čovjeka. S njom se i u njoj vraćamo Bogu, ali i samima sebi,  jer se samo u tišini iskreno preispitujemo. „U zbirci imam i nekoliko pjesama posvećenih Imotskom, jer me je taj grad, a posebno njegovi ljudi inspirirali zbog svog čovjekoljublja, bogoljublja, domoljublja i karaktera“, istaknuo je fra Ivan Režić, zahvalivši se ponajprije svojoj majci Bosi i ocu Boži kojima je posvetio zbirku, ali i svojoj subraći franjevcima, među kojima na osobit način  fra Frani Laci, koji mu je bio velika potpora u realizaciji zbirke. Svakako, treba napomenuti da odavno u Imotskom jedna promocija pisanog djela nekog pjesnika, nije izazvala ovoliko pažnje i nazočnosti promatrača, kao ova fra Ivana Režića.

Galerija slika 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas625
Ovaj mjesecOvaj mjesec62799
UkupnoUkupno7446499

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51