Kelkheim: Dječji festival i zlatni cvit Misiji

Posljednji vikend u svibnju za Hrvatsku katoličku misiju Main-Taunus/Hochtaunus bio je sav u znaku nagrada. Najprije je održan tradicionalni Dječji festival pod nazivom Mikrofon je vaš!, koji je na scenu u Kelkheimu doveo jednog dječaka i trinaest djevojčica.

U dvorani prepunoj roditelja i prijatelja s oduševljenjem je pozdravljena svaka interpretacija, bilo je i smijeha i plača, kod nekih je trema učinila svoje, no sveukupno gledano bio je to događaj koji će pamtiti osobito djeca koja su se već sada počela spremati za festival iduće godine najavljujući na vrijeme naslov pjesme koju će izvoditi da je ne bi kojim slučajem netko drugi prijavio.

Prema riječima voditelja misije u Kelkheimu, fra Marinka Vukmana, svi koji su nastupili ujedno su i pobjednici, no, ipak od brojnih nagrađenih ističemo dvije pjevačice koje su osvojile prva mjesta. Prema odluci stručnog žirija najbolje je pjevala Julija Markić, dok je publika izabrala svoju pobjednicu, a to je Julia Maraković.

Velika i neopisiva radost za župnika i vjernike, okupljene u crkvi svetog Dionizija u Kelkheimu, uslijedila je kad je dugogodišnji novinar i donedavni urednik europskog izdanja Slobodne Dalmacije, Ivan Ugrin, uručio fra Marinku priznanje „Zlatni cvit 2011.“ za „Hrvatsku katoličku misiju godine“. U petom izdanju „Zlatnog cvita“ Slobodne Dalmacije, Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus osvojila je nagradu za najpopularniju misiju u dijaspori prema glasovanju čitatelja europskog izdanja Slobodne Dalmacije.

Uručujući župniku nagradu Ugrin je istaknuo kako mu je osobito zadovoljstvo na kraju svoje službe urednika europskog izdanja Slobodne Dalmacije, „Zlatni cvit“ dati upravo fra Marinku Vukmanu. Splitski je novinar podsjetio nazočne u Kelkheimu kako je na početku uredničkog posla prije tri godine „nagradio“ Vukmana koji je tada bio voditelj Hrvatske katoličke zajednice u Sindelfingenu. Inače, „Zlatni cvit“ je još u dva navrata osvojila misija u Berlinu, te prošle godine zajednica u Stuttgart-Zentrumu.

Radujući se priznanju, fra Marinko Vukman zahvalio je svojim prethodnicima koji su radili u misiji, te osobito pastoralnoj suradnici časnoj sestri Magdaleni Višić i svim svojim vjernicima s kojima se zajedno trudi činiti dobre stvari za očuvanje vjerskog, nacionalnog i kulturnog identiteta Hrvata u dijaspori.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4358
Ovaj mjesecOvaj mjesec55829
UkupnoUkupno7439529

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34